Televisión
Cafè d'idees

Alba Vergés: "Caldrà prorrogar el toc de queda i les restriccions"

  • La consellera de Salut considera que s’haurà de prorrogar el toc de queda quinze dies més

  • Alba Vergés: "Els Centres d’Atenció Primària estan derbordats"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

Alba Vergés, consellera de Salut ha assegurat que es prorrogarà el toc de queda quinze dies més i estan estudiant com mantenir les restriccions.

Els CAP, desbordats

La consellera de Salut ha reconegut al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga que els Centres d’Atenció Primària estan desbordats per la quantitat de proves PCR que han de fer. Alba Vergés ha assegurat que han pres mesures per no posar el sistema de salut en escac, com va passar al mes de març.

Farmàcies com a agents de salut

De cara a les Festes de Nadal, Vergés ha reclamat adaptar-nos per reduir els riscos. Això vol dir, ser el mínim de persones possible, estar-hi menys estona i que els llocs de les trobades siguin ventilats". La consellera de Salut voldria que les farmàcies passin a ser un agent de salut més implicat però ha lamentat que no puguin fer proves PCR per un "problema legal".

Operació Volkhov

Amb relació a la conversa entre ella i l'empresari i exdirigent d'ERC, Xavier Vendrell, filtrada del sumari de l'operació Volkhov, hi veu un rerefons polític. "No ens hem d'amagar d'un dinar personal. Potser està enfadat perquè Vendrell tenia contractes amb la conselleria abans, però ara no", ha dit.

La consellera de Salut també s'ha referit a la vacuna contra el coronavirus afirmant que s'està negociant en l'àmbit europeu. "Hauríem d'aconseguir una alta taxa de vacunació. Veurem si cal que sigui obligatòria".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz