Televisión
Cafè d'idees

Xavier García Albiol: "Això és un país de pandereta"

  • L’alcalde de Badalona critica la gestió de la pandemia que está fent el govern de Pedro Sánchez

  • Albiol aposta per un ‘toc de queda’ a tot Espanya enlloc de tancar bars i restaurants

  • Entrevista al ‘Cafè d’idees’ | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha criticat amb duresa la gestió que està fent de la pandèmia el govern de Pedro Sánchez. Considera que “ni coordina ni dirigeix” i, per això, cada CCAA està prenent decisions pel seu compte. “Això és un país de pandereta”, ha assegurat.

García Albiol culpa al Govern de l’Estat de fer tard amb la pandèmia i, assegura, “això va tenir unes conseqüències sanitàries i humanes”.

Toc de queda a Espanya

L’alcalde de Badalona considera un greu error el tancament de bars i restaurant decretat per la Generalitat. Creu que és una mesura que no solucionarà el problema i aposta per un ‘toc de queda’ a partir de les 10 de la nit, com han fet a França i Bèlgica. “No es pot castigar a tot un sector, quan la majoria de restauradors estan fent bé les coses”, ha afegit.

Abstenció en la moció de censura

L’expresident del PP de Catalunya s’ha mostrat partidari d’un abstenció en la moció de censura que ha presentat Vox contra el govern de Pedro Sánchez. És la manera, ha dit, de manifestar que “això no va amb nosaltres”. Considera aquesta iniciativa “una irresponsabilitat ara” per la situació de la covid-19 a Espanya i perquè “no té cap possibilitat de tirar endavant”, ha destacat.

García Albiol ha evitat titllar Vox com a partir d’ultradreta. El considera un partit més a la dreta que el PP i molt allunyat de les seves propostes. “De les poques coses que comparteixo amb ells és el projecte d’Espanya”, ha assenyalat. L’expresident del PP de Catalunya ha posat en dubte una possible coalició electoral amb Ciutadans en les pròximes eleccions catalanes. “Ho veig molt difícil” ha assegurat, tot i que ha reconegut que ara està centrat en “aixecar Badalona” i no participa d’aquestes negociacions.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz