Televisión
CAFÈ D'IDEES

Meritxell Borràs fa autocrítica: "No vam parlar clarament a la ciutadania"

  • L'exconsellera de Governació demana que l'Estat també faci la seva autocrítica

  • Borràs aposta per JxCat però vol que no se l'obligui a trencar amb el PDeCat

Entrevista al 'Cafè d'idees' La 2 i Ràdio 4

RTVE.es
2 min.

L'exconsellera de Governació, Meritxell Borràs, ha conversat al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga sobre el seu paper l'octubre de 2017 i el seu pas per la presó. Reconeix que al Govern català els "va faltar parlar més clarament a la ciutadania" i ha reclamat a l'Estat que també faci autocrítica, "perquè el món independentista n'ha fet molta".

Borràs ha revelat que va ser un periodista qui li va trucar abans que es publiqués la sentència i "em va avançar la meva inhabilitació". L'exconsellera no s'explica la diferència de condemnes entre els diferents consellers i diu que "coincideix" que els que no estan a presó són els que han renunciat a la primera línia política.

A favor de l'indult

Borràs és partidària d'acollir-se a la via de l'indult i diu que quan parla amb els polítics presos que critiquen aquesta mesura els hi pregunta "què feu a la presó? Si podeu, sortiu-ne". Durant l'entrevista s'ha emocionat en recordar que es va casar amb la seva parella per poder tenir visites "sense el vidre entre nosaltres".

La fragmentació postconvergent

Preguntada per la fragmentació de l'espai postconvergent, Borràs s'ha mostrat dolguda i confiada en la seva reintegració. Ha deixat clar que ella s'unirà a JxCat si no hi ha una llista única, tot i que espera que no li demanin trencar amb el PDeCat. Creu que són espais compatibles.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz