Televisión
Cafè d'idees

Jaume Padrós: "L'atenció primària a Catalunya està sobrepassada"

  • El president del Col·legi de Metges de Barcelona apostaria per fer una aturada curta però total de l'activitat

  • Jaume Padrós creu que els sanitaris estan esgotats i anímicament tocats

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

2 min.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha assegurat al ‘Cafè d’idees’ que en aquesta segona onada el virus és menys letal però més contagiós. Jaume Padrós ha demanat responsabilitat ciutadana perquè l’atenció primaria a Catalunya està “sobrepassada” i els professionals sanitaris estan “esgotats i anímicament tocats”.

Curtcircuits socials durant l’hivern

Tot i que les darreres dades covid-19 han millorat lleugerament, els contagis continuen augmentant. Si no s’aconsegueix aplanar la corba, Jaume Padrós és partrtotal. És el que es coneix com a curcircuit social. De fet, creu que l’hivern serà llarg i que és possible que se n’hagi de fer més d’un.

Hospitals petits a punt de col·lapsar

Padrós assegura que aquesta possibilitat fa temps que la tenen sobre la taula els governs de la Generalitat i el de l’Estat, però que encara no la consideren oportuna. Per Jaume Padrós, la situació no és crítica però no pot esperar molt més. Ha reconegut que hi ha hospitals petits que voregen el “col·lapse”.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha fet una crida a no relaxar-se i ha demanat una reflexió als mitjans de comunicació i als polítics. Creu que s’estan fent titulars de qualsevol opinió o declaració i que, a nivell polític, hi ha “pressa per informar” de decisions que encara no són definitives.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz