Televisión
Cafè d'idees

Artur Mas: "Estic convençut que David Madí no ha comès cap irregularitat"

  • L'expresident de la Generalitat lamenta la descoordinació del Govern i els recomana menys veus i "missatges més comprensibles"

Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat de “xou policial” l’operació de la Guàrdia Civil que investiga el presumpte desviament de fons públics a Waterloo i a la plataforma Tsunami Democràtic. Una notícia que ha rebut en directe, mentre era entrevistat per Gemma Nierga al Cafè d’idees. Entre els detinguts hi ha l’empresari David Madí, exassessor i home de confiança seu a la Generalitat i a Convergència Democràtica. Artur Mas l’ha defensat i s’ha mostrat confiat de la seva innocència.

Unitat de l’independentisme

Artur Mas ha parlat de l’escissió de JxCat i ha dit no entendre perquè no ha estat possible “sumar” sensibilitats amb el nou partit de Carles Puigdemont. L’expresident català ha lamentat la falta d’unitat dins l’independentisme i espera que es recuperi després de les eleccions catalanes “si es poden celebrar el 14 de febrer”.

Més coordinació del Govern

En aquest sentit, Mas ha trobat a faltar més coordinació entre els partits del Govern a l’hora de comunicar les seves decisions. Ha posat com exemple els missatges contradictoris sobre la capacitat de la Generalitat d’obligar a les empreses a aplicar el teletreball. Mas creu que el govern català “és voluntariós” però que no té tots els instruments per gestionar la pandèmia. I fruit d’això, referint-se a Chakir El Homrani, “el conseller va confondre el desig amb la realitat”.

Aprovació dels pressupostos de l'Estat

Artur Mas creu que seria bo que es poguessin tramitar els pressupostos generals de l’Estat “perquè hi ha una "situació d’emergència total" i ara tenim els ajuts europeus“. I creu que els diputats del PDeCat haurien de permetre la seva tramitació.

Preguntat pel presumpte finançament irregular de Convergència, Mas ha assegurat desconèixer les pràctiques que va revelar l’extresorer del partit,  Daniel Osácar, davant del jutge. "És en el terreny de les suposicions, una valoració que no té cap consistència a la via penal", ha dit.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz