Televisión

Carlos Carrizosa: el candidat de Ciutadans busca resistir al Parlament

  • Recupera l'esperit de la victòria del 2017 per intentar capgirar les enquestes que pronostiquen la seva desaparició

RTVE
3 min.

BIOGRAFIA

Lloc i data de naixement: Barcelona, 1964

Formació: Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i membre de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.

Anys en Política: Lliegat a Cs des de 2006 i membre de la seva Executiva des de 2007 -excepte en 2010-, és diputat autonòmic des de 2012. Ha estat portaveu del partit en la Cambra des de 2016 i és líder de la formació a Catalunya des d'agost del 2021.

Carlos Carrizosa (Barcelona, 1964) repeteix com a candidat de Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig amb un doble repte: mantenir el seu espai en el Parlament, el mateix en el qual fa gairebé dues dècades va irrompre amb aires nous per a combatre l'independentisme; i evitar la seva desaparició com a marca política, en plena descomposició després de la sortida dels seus principals dirigents i les successives patacades electorals que li han deixat sense representació a nivell nacional i a penes autonòmica i municipal.

Ciutadans encara l'inici de campanya electoral amb tots els sondejos en contra | Ferran Cuixart

Home pacient i perseverant. Així el defineixen els que li coneixen, Carrizosa assegura que donarà aquest 12M la batalla per a propiciar una bolcada a les enquestes, que des de fa temps pronostiquen el pitjor dels escenaris per a la formació. Ho farà amb “amb una llista jove i renovadora” i erigint-se en l'únic “garant” contra l'independentisme davant l'“abandonament" del PSC i PP.

Resistint l'OPA del PP

El camí, no obstant això, no ha estat fàcil. La direcció nacional de Ciutadans apostava per una candidatura comuna amb el PP a les eleccions catalanes i europees, una fórmula que no convencia a la delegació catalana. "Em portaran lligat i emmordassat a unes llistes del PP?", es preguntava Carrizosa en ple xoc intern. Finalment, les converses van fracassar i van propiciar la dimissió d'Adrián Vázquez com a secretari general de la formació i el nomenament de Carrizosa com a candidat en les primàries, en les quals no va tenir rival.

Llarga carrera a Cs

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Carrizosa està unit a Ciutadans des dels seus inicis l'any 2005 i s'ha mantingut en el ‘nucli dur’ de la formació fins al dia d'avui, encara que sempre a l'ombra d'altres figures com Albert Rivera o Inés Arrimadas. Des que aquesta última deixés en 2019 el Parlament per a fer el pas a la política nacional, Carrizosa ha estat l'encarregat de liderar el projecte a Catalunya assumint els càrrecs de portaveu de la formació i candidat en 2021.

En aquests últims comicis, Ciutadans va passar de primera força i 36 escons en el Parlament a setena i sis seients, tan sols per davant dels ‘populars’. Ara, i de nou de la mà de Carrizosa, serà l'última oportunitat de la formació ‘taronja’ per a rellançar el seu projecte i sortejar la desaparició que es va certificant en les últimes cites electorals a les quals ha concorregut.

Les enquestes pronostiquen una nova desfeta per a Ciutadans el pròxim 12 de maig. Segons la mitjana de sondejos, la formació que lidera Carlos Carrizosa perdria els sis diputats actuals i es quedaria sense representació en el Parlament català, una situació que seria aprofitada pels 'populars', que captarien tot el vot que deixa enrere Ciutadans.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz