Televisión
L'entrevista

Carlos Carrizosa descarta que Ciutadans s'integri al PP a les eleccions catalanes

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

Carlos Carrizosa descarta que Ciutadans s'integri al Partit Popular a les eleccions catalanes del 12M. Defensa una "gran coalició constitucionalista" que incorpori les sensibilitats dels dos partits, i també de persones de la societat civil: "Això no té res a veure amb el fet que Ciutadans no es presenti i que la gent voti al Partit Popular". La integració està fora de discussió", ha assegurat, confiant que el Comitè Nacional no apostarà per la integració al PP

El líder del partit taronja a Catalunya recolza una candidatura de Ciutadans el 12 de maig si no prospera la seva proposta d'una coalició amb els populars. "Soc de Ciutadans, soc fundador, home de compromisos. Em cenyiré a això, no vull res que no sigui això", ha argumentat en una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4,

En aquest sentit, no es dona al·ludit per les paraules del secretari general de Ciudadanos i eurodiputat, Adrián Vázquez, qui va llançar un advertiment als seus a Catalunya en la recta final de la negociació amb el PP: "Cal deixar de mirar-se el melic. El moment d'un front ampli és ara". "No sortirà res al Comitè Nacional d'aquesta tarda que no estigui avalat pel partit a Catalunya", ha assegurat. "En companyia d'altres ho farem, però si se'ns demana que desapareixem, només ho pot decidir la ciutadania, però no membres del partit", ha afegit.

D'altra banda, considera "intoxicacions" que apareguin els noms d'Albert Rivera i Inés Arrimadas per les catalanes. I destaca: "Només hi ha un quid: el PP vol matar-nos aquí o ampliar el ventall. No entenc per què Vázquez es deixa matar", ha admès.

Acusa el PP de no voler molestar al nacionalisme

Carrizosa argumenta que Ciutadans va néixer per la passivitat de PSOE i PP davant dels independentistes i evitar que s'hi sotmetessin. Creu que els populars rebutgen una coalició amb ells per "no molestar al nacionalisme" perquè potser els necessitaran: "Està molt clar que si es refusa el pacte de Ciutadans per part del PP és perquè se segueix la línia de no molestar al nacionalisme perquè eventualment poden necessitar a Junts".

Puigdemont és "el retorn al 'procés"

Carrizosa considera que la candidatura de Carles Puigdemont és "el retorn al 'procés" i el qualifica de polític perillós: "Hi ha polítics populistes perillosos. Orbán, Trump, Putin que té el 90% de suport. Si Puigdemont tingués un suport suficient, estaríem en aquest escenari", ha argumentat. Pel lider del partit taronja, la societat catalana s'equivoca si el vota: "Si guanya Puigdemont diré jo: Com està Catalunya!"

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz