Televisión

Jéssica Albiach, la candidata dels Comuns que vol reeditar el tripartit

Maria Bosch
2 min.

BIOGRAFIA:

Data i lloc de naixement: València, 1979.

Formació: titulada en Ciències de la Comunicació a la Universitat Cardenal Herrera-CEU i màster de Màrqueting Polític, Estratègia i Comunicació Política de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials.

Anys en política: diputada al Parlament de Catalunya des de 2015 i presidenta del Grup Parlamentari de Catalunya En Comú Podem des de 2018.

Jéssica Albiach es presenta a les eleccions catalanes sota la candidatura Comuns Sumar, que deixa enrere el grup Podem després que aquest hagi trencat amb la formació i no es presenti a la cursa electoral. La dels morats intentarà aglutinar el suport dels votants d'esquerres i millorar els resultats de les passades eleccions, quan va aconseguir 8 escons al Parlament. Amb el bloqueig dels pressupostos de la Generalitat al rerefons, Albiach vol contraposar-se al Govern actual encapçalat per Pere Aragonès.

Els Comuns aspiren a revalidar resultats i ser decisius per a la formació de govern | Maite Boada

Nascuda a València, té el títol en Ciències de la Comunicació a la Universitat Cardenal Herrera-CEU i un màster de Màrqueting Polític, Estratègia i Comunicació Política de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials. Malgrat ser periodista, i exercir d'això durant diversos anys, es va passar a la política arran de l'esclat del 15-M i des del 2015 és diputada al Parlament pels Comuns. És presidenta del Grup Parlamentari de Catalunya En Comú Podem des de 2018.

Albiach destaca per les crítiques al Govern per la gestió de la sequera i els retrets al PSC per impulsar la construcció del macroprojecte d'oci Hard Rock. Una línia vermella que els comuns rebutgen completament i que, excepte sorpreses, impossibilita un apropament entre els socialistes i la formació d'Albiach. A més, el fet que Salvador Illa sigui el cap de cartell del PSC es percep com un escull pels Comuns, ja que el que fou ministre de Sanitat és un dirigent ben vist per les bases del partit.

La candidata dels Comuns s'ha declarat obertament com no independentista, però sí que s'ha mostrat partidària d'un referèndum pactat amb l'Estat. Per això, tot fa preveure que no buscarà aliances amb els partits independentistes, i tot dependrà d'ERC i el PSC, amb qui podria formar un tripartit "progressista", amb una possible cabuda de la CUP. Amb Ada Colau tancant la llista, la formació té esperança que això serveixi d'espenta i pugui aconseguir més de 8 escons.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz