Televisión
Cafè d'idees

Damià Calvet nega que el transport públic sigui focus de contagis Covid-19

  • El conseller de Territori demana un pacte per evitar les aglomeracions de viatgers en hora punta

  • Damià Calvet s'ofereix a liderar la candidatura de JxCat a les eleccions del 14-F

Entrevista al 'Cafè d'idees' La 2 i Ràdio 4

RTVE Catalunya
2 min.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat la seguretat del transport públic i ha negat que sigui focus de contagis de coronavirus. Ha destacat que s'està fent esforços per millorar la ventilació i que hi ha poca interacció social als vagons. "Es recomana que no es parli i tenim prohibit que es parli pel mòbil o que es pugui menjar". Les dades de transmissió del ministeri de Sanitat, assegura Calvet, "ens parlen d'un 0,06 de casos atribuïbles al transport públic".

Aplanar les hores punta

Calvet ha reconegut que s'ha d'evitar la massificació de viatgers en les hores punta. Assegura que és "materialment impossible" regular l'entrada al transport públic i que la solució ha de venir d'un pacte entre patronals i sindicats per moure les hores d'entrada a la feina.

Descarta el confinament domiciliari

Les dades epidemiològiques a Catalunya mostren una lleu millora, reconeix Damià Calvet, sobretot pel que fa a la taxa de reproducció, la RT. Per això creu que s'ha d'esperar l'evolució dels pròxims dies. "Ara per ara" creu que el confinament domiciliari està descartat. Si l'evolució és positiva i aquest indicador baixa de l'1, Calvet assegura que serà el moment de replantejar-se mesures com el tancament de la restauració o la cultura.

Evitar desnonaments en plena pandèmia

Damià Calvet ha apostat per evitar els desnonaments en plena pandèmia i ha avançat al 'Cafè d'idees' que Govern aprovarà un nou decret llei "per evitar desnonaments en grans tenidors. Una mesura que anirà acompanyada d'una dotació de 12 milions d'euros per ampliar el parc d'habitatges i solucionar casos de famílies vulnerables.

Candidat de JxCat

Damià Calvet s'ha ofert a liderar la candidatura de JxCat a les eleccions del 14-F. Això sí, sempre que no es presenti Carles Puigdemont. Creu que si l'expresident fa el pas, no hi haurà més candidatures perquè "ell és qui ha de liderar".

Calvet s'ha mostrat "preocupat" per la divisió del vot de JxCat al Congrés dels Diputats i ha deixat clar que l'esborrany dels pressupostos de l'Estat "és insuficient".

"Disfunció comunicativa" de la Generalitat

Referint-se al teletreball, ha fet autocrítica. Calvet ha reconegut que la Generalitat ha mostrat una "disfunció comunicativa", donant missatges poc clars i en alguns moments contradictoris.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz