Televisión
L'entrevista

Saladié (CUP) veu "més possibilitats d'entesa" amb Junts que amb PSC

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El candidat de la CUP a Tarragona a les eleccions al Parlament del 12 de maig, Sergi Saladié, explica que "hi ha més possibilitats" d'una entesa per formar Govern amb Junts que amb el PSC: "Junts no són la panacea de la socialdemocràcia, però quan hem sigut forts els hem tibat cap aquí, hem experimentat que és més fàcil tibar", ha reivindicat.

Recorda que el 2015 van donar suport a Carles Puigdemont per fer fora a Artur Mas, a qui responsabilitzaven de les retallades i per avançar en el procés de l'u d'octubre. "Amb el PSC és molt més complicat, tant de bo s'assemblés al PSC de Maragall, que defensava el dret a l'autodeterminació i va fer una molt bona feina de plantejament territorial. És una llàstima aquest PSC que s'ha perdut, molt espanyolista i neoliberal", ha contraposat.

Saladié diu que si s'analitzen els programes electorals de Junts i el PSC "són iguals" i que l'únic que els diferencia és l'eix nacional on "un és molt diferent de l'altre": "És més fàcil entendre't amb aquell que prioritza l'eix nacional", ha insistit. El cupaire no descarta una sociovergència, per bé que considera que PSOE-PSC i Junts no ho contemplen: "Ara mateix seria dels escenaris més difícils d'imaginar". Això no obstant, ha dit que "en política no hi ha res descartable" i "podem acabar veient de tot".

No descarta entrar a Govern

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, el candidat de la CUP no descarta que la formació pugui entrar al Govern de la Generalitat de Catalunya després del 12 de maig, recordant que mai ho han escarrat. "Si la CUP és necessària per desplegar un programa que és necessari, no té cap problema amb assumir cap tipus de responsabilitat de govern", ha dit.

L'anticapitalista també defensa els 10 acords que va plantejar la CUP per investir a Pere Aragonès la passada legislatura i considera que va aquesta va començar bé. Això no obstant, Saladié acaba admetent que "no ha acabat de funcionar": "El Govern no ho ha acabat la feina, va decidir virar mirant més cap a Madrid", ha etzibat.

A favor d'una renda bàsica universal

D'altra banda, Sergi Saladié reclama una prova pilot per posar en marxa una renda bàsica universal. Retreu al PSC haver-la aturat a canvi de donar suport al pressupost del Govern de Pere Aragonès: "Va ser el PSC qui li va posar la negativa per donar suport als pressupostos. Amb aquest PSC ens hem d'entendre?", ha criticat.

Sergi Saladié veu més possibilitats d'entesa per formar Govern amb Junts que amb el PSC: "Tant de bo el PSC actual s'assemblés més al del Maragall"

El candidat cupaire diu que s'ha demostrat que una renda bàsica universal és possible i permetria no dependre de treballs precaris, d'ajudes i evitaria exposar la pobresa: "És una qüestió de prioritats, recursos n'hi ha. El mercat no ha reduït la pobresa energètica, ni la de l'aigua o la crisi de l'habitatge. El mercat no ho ha fet", ha argumentat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz