Televisión
L'entrevista

Ignacio Garriga: "El PSC és un partit separatista més"

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El candidat de Vox a les eleccions al Parlament del 12 de maig, Ignacio Garriga, insisteix que el PSC és "un partit separatista més" i no "l'alternativa" perquè han anat pactant amb el Govern d'ERC de Pere Aragonès. En canvi, assegura que el partit d'extrema dreta mai donarà suport a res "que no comparteixi les seves idees".

Garriga afirma que Salvador Illa ha firmat un acord per fer un referèndum tant amb Carles Puigdemont com amb el president Aragonès, i qualifica al candidat socialista de "gran estafa de Catalunya": "Ha signat un referèndum, però no ho diu. Ja va dir que no hi hauria amnistia, ni indults ni sedició. Farà tot el que li digui el separatisme", ha insistit.

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, diu que continuaran defensant la il·legalització dels partits independentistes perquè "volen volar pels aires" l'ordenament jurídic, matisant, però que el PSC no inclou en el seu programa trencar Espanya. "Defensem Espanya de veritat. Un llegat històric. El partit socialista fins on jo sé, no té com a finalitat trencar Espanya", ha argumentat.

Acusa PSOE i PP de pactar amb independentistes

El secretari general de Vox reclama combatre als separatistes i asseure'ls al jutjat. Retreu a socialistes i populars que estan acostumats a pactar-hi. "Quan Vox ha governat hem iniciat un canvi de rumb. Defensem la llibertat lingüística, una alternativa per una Catalunya post separatista. En canvi, el PP ha recolzat acords a 9 municipis", ha sostingut el líder del partit.

Les propostes de Vox

Garriga proposa eliminar tots els impostos autonòmics com ara el de successions i donacions, que recorda que Junts el va apujar "en el pitjor moment de la pandèmia". També vol retirar els impostos climàtics "que no serveixen per res". Posa d'exemple l'Aragó on governen i assegura que 10 impostos menys: "Menys impostos millors serveis. Retallant tots els diners a coses que no afecten la vida de les persones. Tenim 260 organismes, molts duplicats, 15 conselleries, ambaixades a l'exterior. Es pot gestionar Catalunya amb menys impostos", ha criticat.

'altra banda, sosté que els immigrants que cometen un delicte han de ser expulsats i complir la pena al seu país d'origen: "Si delinqueixes, te'n vas a les presons del teu país. Perquè els catalans ha de pagar la manutenció d'algú que no és espanyol?", ha etzibat. Assegura que aquells que venen a treballar "són benvinguts i els agraïm la feina". I retreu a Illa i Puigdemont que no expliquin quin és el seu model de seguretat.

Garriga diu que quan Vox governa inicia un canvi de rumb lingüístic facilitant que els ciutadans escullin quina llengua volen usar: "No entraré en la disquisició si és minoritària o no. La millor manera de protegir la llengua que és una riquesa cultural, és garantint la llibertat".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz