Televisión
L'entrevista

Alejandro Fernández: "Pactar i transaccionar amb el 'procés' està agreujant la situació"

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El candidat del PP a les eleccions al Parlament del 12 de maig, Alejandro Fernández, creu que la tàctica del PSC de "pactar i transaccionar amb el 'procés'" està agreujant la situació a Catalunya: "Veig una agressivitat creixent en el conjunt del separatisme. Només cal veure el llenguatge, verbalment bèl·lic, de Puigdemont. Això és reconciliació?", ha questionat. Preguntat per investir al socialista Salvador Illa, assegura que està obert a pactes per posar fi a l'escenari independentista: "Qui vulgui acabar amb el 'procés' que està destruint Catalunya pot comptar amb nosaltres".

Nega una campanya de Feijóo contra Sánchez

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, el candidat popular nega que el líder del partit Alberto Núñez Feijóo estigui darrere la campanya contra Pedro Sánchez i el seu entorn, que ha afectat a la seva dona Begoña Gómez. "El que va dir Óscar Puente, amb el seu estil absolutament matusser i a vegades maleducat, no encaixa amb la realitat", ha dit sobre les paraules del ministre del Govern d'Espanya.

Fernández qualifica de "frivolitat extraordinària" que es parli de Sánchez i "dels seus sentiments i de si està enamorat" en comptes de parlar de la campanya del 12M a Catalunya. "Em sorprèn que s'hagi mimetitzat amb Puigdemont, que fa tres setmanes deia que si marxava, que estava melancòlic", ha ironitzat.

El candidat popular diu que la interinitat de Sánchez no s'havia vist mai des de la recuperació de la democràcia: "És una suposada dimissió en diferit que no s'havia vist mai. No és compatible amb una gran nació com Espanya", ha etzibat.

Propostes pel 12M

D'altra banda, assegura que és "perfectament compatible" abaixar els impostos i augmentar la recaptació. "És el que estem fent a les comunitats on governem. Madrid o Andalusia estan creixent i garantint els serveis públics", ha dit. Al mateix temps, ha recordat que l'expresident espanyol i exlíder del PP, José María Aznar, va abaixar els impostos en dues ocasions.

D'entre el seu programa electoral, proposa un protocol de col·laboració entre Generalitat i Estat per "agilitzar i facilitar" l'expulsió de multireincidents estrangers. "Estem parlant de seguretat ciutadana, no d'immigració", ha puntualitzat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz