Televisión
L'entrevista

Gala Pin: "El partit deixa de ser una eina i és un fi en ell mateix"

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'exregidora de Ciutat Vella parla del classisme, el paternalisme i el masclisme que s'havia trobat en reunions empresarials

  • Gala Pin: "Com a ciutadana, voldria que Ada Colau es tornés a presentar. Com a amiga, ha de poder decidir"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
4 min.

"El partit deixa de ser una eina i és un fi en ell mateix", són les paraules de l'exregidora de Participació i de Ciutat Vella de Barcelona, Gala Pin, sobre un dels aspectes que més la va sorprendre en el seu pas per l'Ajuntament de Barcelona. En una entrevista al 'Cafè d'Idees' amb Gemma Nierga, Pin ha assenyalat les dinàmiques de partit que deixen de ser "una eina per transformar la realitat" i es converteixen en un fi en ells mateixos: "Debats que no tenen tant a veure per la preocupació de la ciutat sinó en com el meu partit pot treure més rèdit per continuar mantenir-se".

A l'entrevista, l'exregidora ha presentat el seu llibre '¿Qué pinto aquí? Un affaire institucional' en el qual també explica com afrontava les negociacions a porta tancada i com funciona l'opinió pública: "Després a fora, el partit de l'oposició, diu coses completament diferents".

"Darrere la majoria de denúncies hi ha Agbar"

L'exregidora de Ciutat Vella ​alerta del mal ús del sistema judicial amb denúncies com les que han rebut tant ella com Ada Colau per la seva gestió davant el consistori: "No només són per ficar por, sinó per fer el recorregut mediàtic i minar la reputació".

Pin diu que darrere la majoria de denúncies hi ha "Agbar i el seu màxim responsable, Angel Simon": "Cada vegada que parles de municipalitzar el servei d'aigua, ens diuen: 'Ja sabeu amb qui us esteu ficant?'". Pin recorda la denúncia que va interposar en contra d'ella el fons d'inversió Premium, que va ser arxivada: "Volien expulsar els veïns i em reafirmava que el que estava fent era el correcte".

Colau insinua que Agbar i immobiliàries estan darrere les denúncies contra el seu govern | Maite Boada

Crítica amb el sector de la restauració i l'oci nocturn

Recordant les seves paraules del llibre, l'exregidora ha parlat de les trobades amb el Gremi de Restauració en les que tenia la impressió que es reunia amb la màfia: "Havíem multat a les discoteques del front marítim per tenir música a les terrasses, que perjudicava molt als veïns i em deien que no els beneficiava".

També ha recordat que hi ha sectors que volen influir en la política sense passar per les urnes i ha criticat el poder que volen tenir sectors com la indústria turística, el Gremi de Restauració i el sector de l'oci nocturn.

Pin ha defensat la celebració d'esdeveniments a Barcelona com la Copa Amèrica de vela, tot i que ha volgut matisar: "No deixem turistificar-ho tot".

Barcelona estableix 11 zones "tensionades acústicament" a la ciutat | Maite Boada

"A la política institucional no t'hi has de quedar a viure"

L'exregidora ha recordat un dels motius pels quals va decidir no tornar a presentar-se i ha subratllat el grau de dedicació que va haver d'assumir durant quatre anys en el seu càrrec i que "no s'imaginava quatre anys més amb aquell nivell": "No hi podia estar sense tenir la implicació que requereix la política institucional". A més, considera que "a la política no t'hi has de quedar a viure, hi has de ser de pas".

Gala Pin reconeix que, un cop ha deixat la regidoria, ha tingut dificultats per trobar feina i ironitza amb si el Gremi de Restauració o Agbar n'hi haurien donat.

"Com a ciutadana, voldria que Ada Colau es tornés a presentar"

Gala Pin diu que Ada Colau ha donat molt a la ciutat en aquests vuit anys i es podria retirar, però com a ciutadana voldria que es tornés a presentar, si bé ha de passar pels mecanismes interns de Barcelona en Comú: "Com a amiga, crec que ella ha de fer el que ella consideri. Té vuit anys al darrere amb molta dedicació a la ciutat". Pin diu que és un "privilegi extraordinari" treballar "per la teva ciutat".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz