Televisión
L'entrevista

Carlos Carrizosa veu "fins a cert punt normal" l'espionatge a l'independentisme

Notícia - Cafè d'idees 
  • El president del Grup de Ciutadans considera "justificades" les escoltes perquè han volgut "salvaguardar" la "inestabilitat" d'uns grups que han tingut "tractes amb Rússia"

  • Carrizosa acusa d'oportunisme del Govern espanyol en destapar ara l'espionatge a Sánchez i Robles i critica que es posi en dubte el CNI

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El president del Grup Parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, considera que les escoltes a l'independentisme estarien "justificades" perquè han volgut "salvaguardar" la "inestabilitat" d'uns grups que han tingut "tractes amb Rússia". En una entrevista al Cafè d'idees de La2 i Ràdio 4, Carlos Carrizosa veu "fins a cert punt" normal "la investigació i no l'espionatge" a l'independentisme amb el programa Pegasus: "Molts dels seus dirigents han estat responsables de delictes".

Segons Carrizosa, si s'han produït escoltes fora de la legalitat s'han de denunciar a la justícia per tal que s'investigui com s'han fet aquest presumpte espionatge, en referència al cas Pegasus que afecta un espionatge massiu de polítics i d'altres personalitats independentistes i a membres del Govern espanyol com va fer públic el mateix Executiu aquest dilluns.

Qüestiona que ara es donin a conèixer les escoltes a Sánchez i Robles

Carlos Carrizosa assegura que el govern de l'Estat ha utilitzat l'espionatge amb Pegasus a Pedro Sánchez i a Margarita Robles per "tapar" el cas dels independentistes: "És una irresponsabilitat. Sembla que posin en dubte la feina del CNI".

En aquesta línia, Carrizosa assegura que el CNI "ja en tenia coneixement" i veu oportunisme en fer-ho públic en aquest moment perquè els interessava per confrontar-ho a l'espionatge a l'independentisme.

El portaveu de Ciutadans diu que en un estat democràtic la investigació ha d'estar sota control judicial i creu que si hi ha hagut l'espionatge al president del govern, s'hauria d'haver anat a la justícia "fa un any quan es va saber".

"Les persones que volen destruir l’Estat no han d’anar a la Comissió de Secrets Oficials"

Sobre la participació d'ERC, Junts i la CUP a la Comissió de Secrets Oficials, el líder català de Ciutadans ha criticat que en formin part: "Mentre no es demostri que el CNI ha fet res malament, no hem de posar a les persones que volen destruir l’estat a la comissió de secrets oficials".

Carrizosa descarta que el nombre de vots que representa cada partit al Congrés s'utilitzi com a argument: "Estan sobrerepresentats al Congrés".

Amb relació a la presència de Vox en aquesta mateixa Comissió, Carlos Carrizosa no veu malament que hi participin perquè no es coneix que estiguin involucrats en activitats contra el mateix estat: "No he de ser jo qui digui si hi ha de ser VOX o no".

"El PSC prepara el terreny a un nou tripartit"

Carrizosa creu que s'està "preparant el terreny" per a fer un nou Govern tripartit a Catalunya entre PSC, ERC i Comuns: "Les mans esteses, la manca de crítica, els vots al Parlament del PSC, l'enquesta del CEO, tot això és la preparació d'un futur tripartit".

Carrizosa argumenta que el veritable canvi a Catalunya arribaria amb un govern amb Ciutadans com l'exemple del Govern andalús: "Vam aixecar les catifes, aquí passaria igual".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz