Televisión
Cafè d'idees

Ada Colau demana "generositat" al PSC per facilitar un govern d'ERC-Comuns

Notícia - Cafè d'idees 
  • L'alcaldessa de Barcelona signarà "avui mateix" la personació judicial per la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana

  • Ada Colau: "no concebo que Pedro Sánchez incompleixi l'acord per regular el preu dels lloguers"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que l'únic acord d'esquerres possible passa per "la generositat" del PSC. Tot i haver guanyat, Colau creu que Salvador Illa no té possibilitats de ser investit. Per aquest motiu, s'ha adreçat als socialistes perquè facilitin "des de fora" que ERC lideri un govern amb els Comuns. Per l'alcaldessa de Barcelona és l'única via alternativa a un govern entre els republicans i Junts, que ja s'ha demostrat que "no ha funcionat", ha dit.

Colau ha tancat la porta un cop més a formar part d'un govern amb Junts, a qui ha acusat de tenir actituds "xenòfobes": "Han fet una deriva molt dura i de confrontació especialment amb nosaltres. Un nacionalisme excloent tractant-nos d'anticatalans i colons", ha lamentat.

"Avui mateix signaré la personació de l'Ajuntament a la causa judicial"

Ada Colau ha avançat durant el programa que avui mateix firmarà la personació de l'Ajuntament de Barcelona en la causa contra els detinguts dissabte per intentar cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins. L'alcaldessa ha dit que va ser "una situació tan traumàtica" que va posar en perill la vida d'una i que la fiscalia ja ho ha qualificat de temptativa d'homicidi.

Considera lamentable la vacunació de les infantes

Preguntada per la polèmica vacunació de les infantes als Emirats Àrabs, Ada Colau no s'ha mossegat la llengua: "És tan lamentable que no sé com qualificar-lo", ha dit. "És més que un comportament incívic" i ho ha relacionat amb l'estada del rei emèrit a Abu Dhabi. Per la líder dels Comuns, el mateix cap d'Estat, Felip VI, hauria de donar explicacions de la "fugida" del seu pare "a una dictadura" i el PSOE facilitar una comissió d'investigació sobre la monarquia.

"La regulació del preu dels lloguers és imprescindible però no suficient"

L'alcaldessa de Barcelona també s'ha referit a les diferències que mantenen amb el partit socialista sobre la regulació del preu dels lloguers. Colau recordat que l'acord el va signar Pedro Sánchez i que no concep que se'n pugui fer enrere.

Superilles: "La idea de Cerdà era fer una ciutat saludable"

Colau ha dit que impulsaran els 21 eixos verds a la ciutat, coneguts com a Superilles, "on el cotxe no serà el protagonista". L'alcaldessa s'ha compromès a què tothom tindrà a prop aquests eixos verds, i que hi haurà participació veïnal i comercial: "La gent està entusiasmada".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz