Televisión
Cafè d'Idees

Sàmper diu que no s'ha criticat la CUP per no trencar les negociacions

Notícia - Cafè d'idees 
  • El conseller d'Interior confirma la detenció de la persona que va llençar el líquid inflamable a la furgona de la Guàrdia Urbana

  • Aposta per millorar la seguretat dels Mossos i les comissaries davant els actes violents dels darrers dies

<span class="hddn">Entrevista al '<a href="https://www.rtve.es/alacarta/videos/cafe-didees/" target="_blank">Cafè d'idees</a>' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4</span>

RTVE CATALUNYA
2 min.

Miquel Sàmper, conseller d'Interior, admet que no s'ha criticat prou la violència des del seu departament per no trencar les negociacions amb la CUP. Demana de manera insistent que Interior deixi d'estar al rovell de l'ou del debat polític. Preguntat per les declaracions de Dolors Sabater a TV3 on confirma un pacte amb ERC que vol apartar la BRIMO dels desnonaments i eliminar els projectils de foam, mostra la seva incredulitat. "No diré la sensació que tinc perquè la paraula seria lletja", afirma.

Temptativa d'homicidi

El conseller d'Interior confirma que s'ha detingut una noia italiana que pressuntament va llençar líquid inflamable a la furgona de la Guàrdia Urbana, i que va posar en perill la vida de l'agent que encara estava al seu interior. Assegura que aquest acte podria ser considerat temptativa d'homicidi, i no descarta que la Generalitat es presenti com acusació particular.

Els mossos, desprotegits

Miquel Sàmper afirma que l'atac que va patir la comissaria dels Mossos de Vic el passat 16 de febrer va posar en evidència les mancances de seguretat que tenen els edificis i els propis agents policials. Destaca que els Mossos no treballen amb les condicions necessàries, que les comissaries són insegures i que s'han de millorar moltes coses.

Revisar el model d'ordre públic, però no a cop de tuit

El conseller d'Interior es mostra decebut amb la política, i defensa la bona percepció ciutadana que tenen els Mossos, perquè són una de les veritables estructures d'estat. Mostra igualment la seva disponibilitat per continuar sent conseller si així ho creu el futur Govern. Reclama que les decisions sobre el futur model d'ordre públic les prengui el Parlament i no es faci a cop de tuit mentre es negocien els pactes de legislatura.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz