Televisión
Cafè d'idees

Carlos Carrizosa: "Em preocupa més la CUP governant que VOX a l'oposició"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El líder de ciutadans alerta de l'auge dels extremismes i la polarització de la política

  • Carrizosa critica el "repartiment de cromos" al CGPJ i al Consell d'Administració de RTVE

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, s'ha mostrat al Cafè d'Idees de Ràdio 4 i La2 contrari a qualsevol "cordó sanitari" a la cambra catalana com el que perfilen ERC, JxCat, CUP, comuns i el PSC per aïllar a Vox. En canvi, Carrizosa s'ha mostrat més preocupat de l'eventual entrada de la CUP a les institucions catalanes. S'ha referit així a la possibilitat que els pactes electorals acabin situant les cupaires dins del Govern.

"Part del problema que tenim a Catalunya és el discurs d’odi o la hispanofòbia"

El líder del partit taronja també ha criticat a Laura Borràs, la presidenciable de Junts per Catalunya, "per no haver condemnat mai" declaracions que ha qualificat d'hispanòfobes, supremacistes o que fomenten el discurs de l'odi: "Els seus postulats són més propers a la Lliga Nord o a l'extrema dreta flamenca que a CiU".

"Si el Sr. Salvador Illa pogués reeditar un tripartit, ho faria"

Amb relació als mal resultats electorals de Ciutadans -han passat de 36 a 6 diputats- Carlos Carrizosa ha descartat la seva dimissió i ho ha atribuït a la polarització dels comicis, que han perjudicat una formació moderada com la seva i a la baixa participació. En aquest sentit, Carrizosa ha retret al PSC voler fer les eleccions en "plena pandèmia" que ha afectat la participació. Del candidat socialista Salvador Illa ha dit que si tingués oportunitat reeditaria un govern tripartit amb Esquerra com va fer el president Montilla.

"Intenten posar-se d’acord PP i PSOE per nomenar els jutges del CGPJ o a RTVE"

Carlos Carrizosa ha criticat "la politització" d'òrgans com el Consell General del Poder Judicial o Radiotelevisió Espanyola i ha reclamat tenir uns òrgans de direcció imparcials: "Mai hem volgut formar part d'aquests repartiments, hem de lamentar que al CGPJ intenten posar-se d'acord el Partit Popular i el Partit Socialista per nomenar el jutges i lamentem els nomenaments a RTVE".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz