Televisión

Tercera nit d'aldarulls a Barcelona amb almenys 8 detinguts

  • Entre els 6 ferits hi ha un agent dels Mossos que va ser colpejat al cap amb un objecte mentre acompanyava un detingut

RTVE Catalunya
3 min.

El centre de Barcelona ha viscut una tercera nit de protestes violentes per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasel. Cap a quarts de nou del vespre s’han començat a viure els primers moments de tensió davant de la Conselleria d’Interior. Després de donar algunes voltes per la zona, els manifestants han començat a llençar objectes i petards a la policia, han arrencat algunes llambordes del terra i després han cremat contenidors per la zona.

Almenys 8 persones han estat detingudes, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Tots ells per desordres públics, acusats de llançar objectes contra la policia i participar en actes vandàlics. A l’inici de la manifestació, a les rodalies de Plaça Tetuan, s’han aixecat diverses actes de denúncia a persones concentrades que portaven a les respectives motxilles, sprays i diverses pilotes de golf. També s’ha denunciat una persona que portava diversos petards i pirotècnia.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès sis persones, una ferida menys greu i cinc de lleus. Entre elles, un agent dels Mossos que ha rebut un impacte al cap amb un objecte després de fer una detenció.

Destrossen la porta del diari 'El Periódico'

En el trajecte entre la plaça Tetuan i la conselleria d'Interior, un grup de violents ha trencat els vidres de l'entrada de la seu del diari 'El Periódico', al carrer Consell de Cent.

Els moments més tensos s'han viscut a la confluència dels carrers Aragó i Bailèn, quan els vàndals han aixecat una gran barricada i han provocat un incendi de grans dimensions, que ha cremat alguns arbres. Les flames s'han acostat perillosament a la façana d'alguns edificis. Alguns veïns han sortit al balcó i han tirat aigua per ajudar a sufocar el foc. Fins i tot, alguns d'ells s'han enfrontat amb els manifestants i els han retret la seva actitud violenta.

Danys en alguns establiments

Les protestes han acabat amb destrosses del mobiliari urbà, senyals i semàfors destrossats i vidres d'alguns comerços trencats. És el cas d'una sucursal de Caixabank del carrer Mallorca amb Passeig de Sant Joan. El violents han rebentat els vidres i han regirat l'interior de l'oficina. També han fet pintades a la façana culpant-los dels desnonaments.

Manifestació sense detinguts a Tarragona

Unes 200 persones s'han manifestat aquest dijous a Tarragona. L'acció ha transcorregut de manera pacífica durant bona part del vespre, per bé que alguns dels participants han tombat diverses illes de contenidors i les han desplaçat cap al mig de la via en indrets com l'avinguda Catalunya. Finalment n'han cremat un.

Davant dels jutjats, custodiats per un cordó d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra, els manifestants han proferit consignes contra la policia i a favor del cantant. Després s'han traslladat a l'autovia A-7, que ja estava tallada probablement per una acció preventiva de la policia. L'acció a la carretera ha durat pocs minuts.

Incident amb una patrulla de la Guàrdia Urbana

El moment més controvertit de la jornada ha passat al carrer Sant Antoni Maria Claret. Un manifestat s'ha apropat a un cotxe patrulla de la Guàrdia Urbana i ha pujat al capó. El vehicle no ha frenat i el manifestant ha acabat caient pel terra estrepitosament. El noi ha patit ferides lleus i contusions, i el fet que la Guàrdia Urbana no s'hagi aturat ha encès els ànims dels manifestants, que han acusat la policia d'haver-lo atropellat.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz