Televisión

Pere Ferrer: "El que hem vist les darreres hores no és normal"

Nadia Somoza
3 min.

Segona nit de barricades, contenidors cremats i durs enfrontaments amb la policia. Els greus aldarulls per l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél preocupen els cossos policials per l'extrema situació de violència que està vivint Catalunya. El director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha defensat avui en roda de premsa que la violència emprada als aldarulls deslegitima la causa perquè la violència "sempre és gratuïta perquè no és solució de res".

Imma Viudes (SAP-FEPOL): "Trobo a faltar previsió i una condemna contundent de la violència"

Els cos dels Mossos, es mostra preocupat pel nivell d'extrema violència de les nits de disturbis. Així ho ha manifestat el comissari Joan Carles Molinero assegurant que ho estan afrontant amb "fermesa" i esperen que aquest grau de violència sigui un cas "aïllat".

Grups "molt agressius"

Ferrer ha assegurat que el que s'ha vist aquestes dues nits "no és normal" i que s'haurà d'analitzar. Pel que fa al perfil dels manifestants, la policia assegura que hi ha grups "molt agressius" que utilitzen la presència de molta gent al carrer per "infiltrar-se" i produir danys. Han apuntat que, quan això comença, la majoria de manifestants marxen i es queden els grups violents que "de manera encoberta" protagonitzen crema de contenidors, aixecament de barricades i atacs a la línia policial.

Detectada la presència d'oportunistes

En el marc dels disturbis d'aquestes últimes nits, han detectat també un perfil d'"oportunistes" que no tenen a veure amb el motiu de la manifestació i que aprofiten el moment per "saquejar" comerços i provocar danys.

Efectius en llocs estratègics

Els Mossos han assegurat que col·locaran efectius en llocs "estratègics" de cara a noves convocatòries de protesta. "Continuarem treballant per evitar al màxim que es produeixin destrosses", ha dit el comissari Molinero. Cal recordar que la nit d'ahir es van produir 33 detencions a tota Catalunya i va haver-hi 12 ferits. Més de 130 contenidors i 9 vehicles van ser cremats.

Investigació dels projectils de foam

El comissari Molinero ha explicat que estan analitzant quants projectils es van disparar i la traçabilitat dels agents que hi havia a la zona quan una noia va perdre l'ull. "Això ens permet la traçabilitat i saber si els foams s'han fet servir seguint tots els protocols interns de treball", ha apuntat. Han explicat que efectius de l'àrea de mediació van visitar la noia ferida a l'hospital. Molinero ha dit que la investigació "no serà fàcil" i que la volen fer de manera "acurada".

Iridia demana imatges de la noia que ha perdut l'ull per investigar els fets

Ferrer, ha dit que no tenen la dada del nombre de projectils que es van disparar al lloc on la noia va perdre l'ull. "Tenim la voluntat de transparència màxima i que s'aclareixin els fets. El nostre compromís és aclarir al màxim què va passar", ha assegurat, i ha dit que lamenten les lesions que va patir la noia.

Cunillera defensa l'actuació dels Mossos

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat que els Mossos d'Esquadra han actuat de manera "proporcional" als aldarulls en les manifestacions a favor del raper Pablo Hasel i ha advertit que "la violència no és el camí".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz