Televisión

Segona nit de greus aldarulls durant les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél

  • 33 detinguts, 4 d'ells menors, i 14 ferits en la segona nit d'aldarulls a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona

  • Miquel Sàmper demana que el Parlament revisi el model d'ordre públic a Catalunya

  • Protestes també a la Puerta del Sol del Madrid amb càrregues policials i una desena de detinguts

RTVE Catalunya - Agències
5 min.

Ha tornat a ser una nit de barricades, contenidors cremats i durs enfrontaments amb els Mossos. Els greus aldarulls han acabat cap a les deu de la nit amb 33 persones detingudes, 4 d'elles menors. A Barcelona hi ha hagut 12 arrestats: dos d'ells per destrossar un concessionari de cotxes -de la marca Volkswagen- al carrer Diputació amb Gran Via.

En total es van cremar 135 contenidors, 9 vehicles, hi va haver 33 detencions i el SEM va atendre 14 persones ferides, vuit d’elles mossos d’Esquadra.

L'acció dels vàndals ha acabat amb els vidres de l'establiment rebentat i alguns dels cotxes en exposició danyats. Prèviament, un altre grup de persones ha entrat en un hotel del passeig de Gràcia, el Mandarin Oriental, on també han causat desperfectes. De la mateixa manera, diversos establiments de la zona han estat també atacats i saquejats per grups emparats en les protetes. Els incidents s'inicien a la manifestació que comença als Jardinets de Gràcia amb aproximadament 1.700 persones. Després, joves encaputxats comencen a fer barricades arreu d'Urquinaona.

Els Mossos d'Esquadra han disparat bales de foam per rebutjar el llançament d'objectes contundents i pirotècnics, i ha fet servir les furgonetes per dispersar manifestants i barricades amb contenidors i material d'obra incendiat.

A Lleida les protestes han acabat davant la presó de Ponent, on està ingressat el raper Pablo Hasél. Un cop acabada l'acció, un grup d'encaputxats ha provocat aldarulls, ha cremat contenidors i ha llançat objectes contra els Mossos d'Esquadra, que han respost amb trets de foam. El balanç provisional és de 12 detinguts, 4 d'ells menors que ja estan en llibertat.

A Girona hi ha cinc detinguts. Una d'elles ha estat detinguda a la zona del Pont de Pedra per llançaments a la línia policial, dues més davant de la Subdelegació del Govern, una altra a la zona de les Rambles, i una cinquena a la plaça del Vi per desordres públics.

Pel que fa a Tarragona, els Mossos han detingut dues persones al carrer d'en Salines, una per atemptat a agents de l'autoritat i una altra per resistència i desobediència.

Sàmper demana una revisió "urgent" del model d'ordre públic

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha demanat una revisió "urgent" del model d'ordre públic de Catalunya en seu parlamentària. Sàmper, que s'ha ofert a respondre les preguntes que calguin en el marc de la Diputació Permanent, ha reconegut que "no es pot permetre" que una manifestació del segle XXI acabi amb una persona perdent un ull. El conseller ha opinat que és en el marc del Parlament on s'ha de fer el debat sobre el model que convé a Catalunya i ho ha situat en la propera legislatura. En aquest sentit, ha recordat que ja es va fer en el cas de les pilotes de goma. De cara a la manifestació convocada aquest dijous al vespre, ha demanat que s'exerciti de forma pacífica.

Segona nit de protestes amb greus aldarulls

Els cossos policials van detenir 33 persones en els aldarulls, 4 menors, que es van produir aquest dimarts en diversos punts de Catalunya per l'empresonament de Pablo Hasel. El comissari Joan Carles Molinero ha concretat que el perfil dels arrestats és el de joves d'entre 17 i 25 anys. A més, 25 agents van resultar ferits, dels quals 21 mossos i quatre policies locals o guàrdies urbans. D'altra banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 30 ciutadans ferits.

Una jove perd un ull en els aldarulls

Una jove va perdre un ull en els aldarulls d'ahir a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasel, segons ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El Centre Irídia, ha denunciat en una entrevista al Cafè d'Idees el fet que inicialment, atribueix la lesió a un impacte de bala de foam. Segons el col·lectiu, la ferida és una jove de 19 anys. Durant els aldarulls va transcendir a les xarxes socials la imatge de la noia amb el rostre ensangonat. El SEM ha explicat que en una primera exploració no se la va considerar greu, però que un cop a l'Hospital Clínic es va precisar amb més detall la lesió.

Iridia demana imatges de la noia que ha perdut l'ull per investigar els fets

Hi va haver una segona jove amb una ferida a la cella que va ser donada d'alta a la Clínica Plató. Irídia indica que la jove ha estat operada aquest matí, mentre el Departament de Salut afirma que serà intervinguda demà.

Comissaria destrossada a Vic

A Vic la concentració inicial de dimarts va reunir 300 persones a la Plaça Major de Vic per donar suport al raper. Un cop finalitzada la protesta, els concentrats s'han desplaçat cap a l'edifici dels jutjats i, finalment, a la comissaria dels Mossos. Aquí, una seixantena de persones "amb actitud violenta" van trencar els vidres i llençar pedres contra l'edifici i la primera línia policial. Els agents van haber reclamar reforços d'urgències en patir per la seva integritat.

En aquest punt hi van haver onze agents lesionats i quatre detinguts.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz