Televisión

Nova condemna a Pablo Hasél, ara per amenaçar el testimoni d'un judici

  • Es pot presentar recurs de cassació però si es rebutgés, el raper acumularia 6 anys i mig de presó

RTVE - Agències
2 min.

L'Audiència de Lleida ha confirmat la condemna de 2 anys i mig de presó a Pablo Hasel, imposada el 5 de març de 2020 pel jutjat penal 3 de Lleida, per haver amenaçat el testimoni d'un judici per una presumpta agressió d'un guàrdia urbà a un menor, en què l'agent va ser absolt.

En concret se'l condemna a 1 any i 9 mesos de presó per un delicte d'obstrucció a la justícia i 9 mesos per amenaces. Encara es pot presentar recurs de cassació. Si es rebutgés, però, la pena se sumaria a les dues ja fermes de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme que ascendeixen a 2 anys i 9 mesos i també a un altre any de presó per no haver pagat les multes imposades en diverses sentències. En total, doncs, Hasel acumularia uns 6 anys i mig de presó.

Segons la sentència confirmada per l'Audiència, ha quedat provat que el 16 d'octubre de 2012, Hasel va escriure a les xarxes socials que la Guàrdia Urbana "havia comprat un testimoni fals per declarar contra un company a qui van apallissar brutalment" i hi acompanyava una fotografia del testimoni.

"Et mataré, fill de puta, ja t'agafaré"

També, segons la sentència, el 18 d'octubre de 2017, Hasel es va dirigir al testimoni, que estava assegut en una cafeteria del centre de Lleida, i li va recriminar la declaració i li va intentar donar una puntada de peu, abans de dir-li "et mataré, fill de puta, ja t'agafaré".

El raper diu que és un muntatge policial

En un comunicat publicat a les xarxes socials, el raper assegura que tot és "un muntatge policial" i que se l'ha condemnat sense proves. Aquest és el missatge que ha transmès a la seva advocada.

El comunicat acaba fent una crida a "defensar-se"

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz