2 min.
El braç de gitano són les Postres Emblemàtiques de Catalunya. Aquest clàssic centenari de la nostra pastisseria ha estat reconegut en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, per part dels gremis de pastisseria de les capitals catalanes. Ens en parla la xef Ada Parellada, en una conversa al Cafè d'idees amb Gemma Nierga.
En la seva secció Històries de bar, ens parla d'aquesta elaboració, ens descobreix d'on prové el seu nom i quina relació té amb els gitanos. Com que cada cop costa més trobar-ne a les pastisseries, ens regala una recepta per a poder-lo fer a casa sense massa complicació. La teniu a continuació.
La recepta de braç de gitano d'Ada ParelladaLa recepta de braç de gitano d'Ada Parellada
Ingredients |
Preparació |
- 6 ous
- 100 g de sucre
- 100 g de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 500 g de nata
- 100 g de sucre
- 150 g de formatge d’untar
- 200 g de sucre de llustre
|
- Muntem els ous amb els primers 100 g de sucre durant una bona estona (millor a màquina) fins que prengui textura i quedi una barreja tirant a blanca.
- Barregem la farina amb el llevat i tamisem. Integrem a la barreja anterior.
- Posem sobre un paper de forn i coem durant uns 10 minuts a 180 °C.
- Treure del forn i bolcar-la sobre un drap de cuina.
- Enrotllem amb cura i deixem refredar.
- Muntem la nata i quan estigui mig muntada hi deixem caure els altres 100 g de sucre en forma de pluja. Un cop muntada hi integrem el formatge d’untar.
- Farcim el pa de pessic amb la nata muntada i acabem amb sucre de llustre.
|