menú principal Televisión

Sardines en escabetx, la recepta de la xef Ada Parellada

Notícia - Cafè d'idees 
  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona detalla com fer un escabetx clàssic i ben equilibrat

  • En la seva secció 'Històries de bar', explica com comprar sardines, com cuinar-les i com evitar que facin pudor

Montón de sardinas frescas en un puesto de mercado sobre superficie metálica.  Vendedor desenfocado al fondo.  Carteles con indicaciones de "Sardines" y "Secciones".
Tiempo de lectura 2 min.

La xef Ada Parellada ens ho explica tot sobre les sardines! En la seva secció Històries de bar, reivindica que són un tresor ple de virtuts, com que són de proximitat, ajuden a la salut i són econòmiques. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona explica com les hem de comprar, com les hem de conservar, com les podem cuinar i com evitar que facin massa pudor a casa.

En aquesta ocasió, en la seva secció al Cafè d'idees de Gemma Nierga també ens regala una recepta de sardines en escabetx, fetes amb un escabetx clàssic i ben equilibrat, amb una bona combinació d’àcid, greix i espècies. Una recepta plena d'autenticitat, plena de sabors equilibrats i que ens permetrà una conservació llarga.

Sardines en escabetxSardines en escabetx
Ingredients Preparació
  • 1 kg de sardines
  • 1 ceba grossa
  • 1 pastanaga gran
  • 3 grans d’all sencers
  • 200 ml d’oli
  • 50 ml de vinagre de Xerès
  • 100 ml d’aigua
  • 100 ml de vi
  • 1 grapadet de grans de pebre negre
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • Sal
  1. Salem les sardines les enfarinem, espolsem bé i fregim en abundant oli.
  2. Colem l’oli a través d’un drap. Posem la meitat de l’oli en una cassola neta. Sofregim la ceba tallada juliana, les pastanagues a rodanxes i els alls sencers. Uns 30 minuts a foc lent.
  3. Afegim els líquids: vinagre, vi i aigua. Afegim el pebre negre trencat i les fulles de llorer. Deixem coure uns cinc minuts.
  4. Posem les sardines i 5 minuts més de cocció.
  5. Posem les sardines en els tapers, ben col·locades. Afegim el pebre vermell a l’escabetx. Barregem bé i cobrim les sardines.

Segons detalla la cuinera Ada Parellada, aquestes sardines en escabetx es mengen l’endemà. Duren fins a uns 15 dies, cobertes amb el suc de l’escabetx i guardades tapades a la nevera.