La cuinera Ada Parellada passa pel Cafè d'idees de Gemma Nierga per parlar-nos dels bunyols, aquests dolços tradicionals de Quaresma que es fan a partir d'una pasta choux que es fregeix. La xef i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona, ens acosta trucs importants quan els volem fer, ens acosta alguna curiositat i ens parla del seu origen.
Més enllà de la seva secció Històries de bar, Parellada també ens regala la recepta perfecta per fer-los a casa. Veureu que no té massa complicació i podreu sorprendre aquests dies a família i amics. Us animem a fer-los a les vostres cuines!
Ingredients | Preparació |
---|---|
|
|
Coses importants:
- Pesar ingredients. A la pastisseria s’ha de ser curós amb els ingredients, les mesures i els procediments. Amb els bunyols, podem variar els aromes i els farcits però no amb els elements principals
- És molt important NO fer bullir molta estona la mantega amb la llet i l’aigua (perquè s’evaporarien els líquids i canviaríem la proporció de la recepta).
- És ideal deixar-la reposar un dia perquè la farina prengui els aromes.
- Fregir: L’oli no ha d’estar excessivament calent perquè si no se’ns torraran per fora i quedaran crus per dins. Espai: Els deixarem espai per créixer, sense amuntegar-los.
- Ensucrat: s’ha d’ensucrar en calent perquè si no el sucre no s’adhereix.
Històries de bar - Com fer bunyols de vent, amb Ada Parellada