menú principal Televisión

La recepta dels bunyols de vent perfectes d'Ada Parellada

Notícia - Cafè d'idees 
  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana explica com fer aquest dolç de Quaresma amb una clàssica pasta choux que es fregeix

  • En la seva secció Històries de bar al Cafè d'idees de Gemma Nierga, Parellada ens acosta trucs importants i ens parla del seu orígen

Buñuelos con azúcar glas en dos platos; unos con forma de rosquilla, otros redondos.  Se ve parte de una persona con ropa verde.
Tiempo de lectura 3 min.

La cuinera Ada Parellada passa pel Cafè d'idees de Gemma Nierga per parlar-nos dels bunyols, aquests dolços tradicionals de Quaresma que es fan a partir d'una pasta choux que es fregeix. La xef i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona, ens acosta trucs importants quan els volem fer, ens acosta alguna curiositat i ens parla del seu origen.

Més enllà de la seva secció Històries de bar, Parellada també ens regala la recepta perfecta per fer-los a casa. Veureu que no té massa complicació i podreu sorprendre aquests dies a família i amics. Us animem a fer-los a les vostres cuines!

Bunyols de ventBunyols de vent
Ingredients Preparació
  • 150 g farina de força
  • 100 g mantega
  • 150 ml d’aigua
  • 100 ml de llet
  • 4 ous XL
  • Sal
  • 50 g de sucre
  1. Escalfem l’aigua i la llet amb la mantega, el sucre i la sal. Podem afegir llimona, taronja, vainilla o canyella.
  2. De seguida que trenca el bull, posem la farina TAMISADA.
  3. Remenem uns 3 minuts a foc lent fins que la massa prengui consistència i s’evapori una mica l’aigua (així s’absorbiran bé els ous).
  4. Deixem refredar la massa lleugerament perquè no qualli els ous i es faci una truita.
  5. Els posarem un a un, a mesura que la massa els integra, i remenem amb una espàtula.
  6. Ha de quedar una massa ni líquida ni densa. L'agafem amb una cullera i en bolcar-la ha de quedar com una merenga. No s’ha de trencar ni caure com si fos llet.
  7. Els fregim en oli no massa calent i els anirem posant sobre paper absorbent. Immediatament els ruixem amb anís i els ensucrem.
  8. Si els volem farcir, farem un petit forat i els omplirem amb una mànega pastissera de crema o trufa.

Coses importants:

Històries de bar - Com fer bunyols de vent, amb Ada Parellada