Cataluña
Eleccions Catalunya 2024

Resum del quart dia de campanya | La continuïtat de Pedro Sánchez alleugereix PSC i irrita la resta

B. GÁLVEZ | M. GUASCH | M. BOSCH

L'actualitat de la quarta jornada de les eleccions catalanes del 12M està marcada per la decisió de Pedro Sánchez, que continuarà al capdavant del govern espanyol. L'anunci ha afectat de ple l'agenda i els missatges dels candidats catalans. El PSC respira alleugerit, però la majoria de formacions es mostren irritades amb una conducta que qualifiquen d'electoralista.

Alguns partits fins i tot han decidit denunciar davant la JEC la compareixença, l'entrevista prevista a TVE i el sondeig del flaix del CIS. Aquests són ERC, Ciutadans i el PP. Però les denúncies no han arribat a temps, segons la JEC, i no es pot anul·lar l'emissió de l'entrevista.

Campanya de les eleccions del 12M: 29 d'abril de 2024

RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:28

    La JEC expedienta Sánchez per fer declaracions favorables a Illa en el viatge oficial a Doha

     

    La Junta Electoral Central ha expedientat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per fer declaracions favorables al candidat del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Salvador Illa, durant el viatge oficial a Doha, segons ha avançat el mitjà 'El Español' i han confirmat a l'ACN fonts de la JEC. Sánchez té ara la possibilitat de presentar al·legacions abans que l'àrbitre electoral decideixi si l'expedient acaba en sanció per vulnerar la neutralitat dels poders públics en el marc de les campanyes electorals. L'expedient de la JEC respon a una sanció interposada per ERC.

  • 20:50

    CUP | Els cupaires proposen una distribuïdora pública en pro de la pagesia i l'alimentació

     

    La CUP ha fet una defensa aferrissada del sector de la pagesia des de Manresa. "Estem menjant merda perquè és més barat", ha etzibat la candidata, Laia Estrada. Els cupaires han confrontat el seu model a un capitalisme que, diuen, està portant la pagesia a una situació de "perill d'extinció". Estrada explica que també és conseqüència d'aquest model el problema de l'habitatge i demana al Govern que deixi d'enviar els Mossos a fer fora la gent de casa i apostar per una política de "desnonament zero". 

  • 20:48

    ERC | Aragonès diu que Illa "desmuntarà" les accions feministes del Govern i recorda les crítiques de Sánchez a Irene Montero

     

    El cap de llista d'ERC al 12M, Pere Aragonès, ha avisat que el candidat dels socialistes, Salvador Illa, "desmuntaria" les polítiques feministes que ha tirat endavant el Govern l'última legislatura, si el líder del PSC presidís la Generalitat. Aragonès ha recordat les crítiques del president espanyol, Pedro Sánchez, contra l'aleshores ministra d'Igualtat, Irene Montero. Sánchez va dir que Montero tenia un discurs feminista excloent: "Tinc amics que s'han sentit incòmodes", va afirmar Sánchez el juny de 2023.

  • 20:40

    Sánchez podrà fer l'entrevista a TVE perquè les denúncies d'ERC i PP no han arribat a temps

     

    El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, podrà fer l'entrevista prevista per a aquest dilluns a les 21:00 h a TVE. ERC i PP han anunciat denúncies davant la Junta Electoral Central contra aquesta entrevista i contra l'enquesta exprés del CIS arran de la decisió de Sánchez de prendre's cinc dies de reflexió per decidir si continuava en el càrrec. En el cas de l'entrevista, la JEC ha indicat que la denúncia d'ERC no ha arribat a temps per la reunió d'avui, i que la del PP ha arribat quan la reunió ja havia acabat.

  • 20:25

    PSC | Illa proposa duplicar "progressivament" la inversió en universitats i recerca fins a l'1% del PIB

     

    El candidat del PSC a les eleccions, Salvador Illa, ha proposat duplicar "progressivament" la inversió en universitats i recerca fins a arribar a l'1% del PIB català. Illa ha explicat que cada any surten uns 28.000 titulats en les matèries tècniques conegudes com a STEM, i que cal multiplicar per dos aquesta xifra. La número 2 per Barcelona, Alícia Romero, ha criticat que el Govern es dediqui a "desautoritzar" els Mossos d'Esquadra en lloc de "donar-los força" per combatre la "percepció d'inseguretat" estesa, segons ella, entre la societat.

  • 20:21

    Junts + | El partit apuja el to contra el PSOE: "Cal que recordem els GAL? L'aplicació del 155? Els cops de porra?"

     

    Davant del "vodevil" de Pedro Sánchez amb la seva decisió, Junts+ reclama una "resposta en clau catalana" a les urnes el pròxim 12 de maig. Aquesta és la petició que ha fet el secretari general del partit, Jordi Turull, que ha apujat considerablement el to contra el PSOE. "En 40 anys els socialistes també han estat autors materials i col·laboradors necessaris d'aquesta democràcia de cartó-pedra", ha denunciat. I ha reblat: "Cal que recordem els GAL? L'aplicació del 155? Els cops de porra als catalans?".

  • 20:10

    ERC | Cañigueral diu que l'actitud de Junts és una "vergonya" perquè utilitza la gent per "alimentar egos personals"

     

    La cap de llista d'ERC per Girona a les eleccions, Laia Cañigueral, ha assegurat que l'actitud "personalista" de Junts és una "vergonya" perquè utilitza el país i la seva gent per "afavorir i alimentar egos personals". "Ja n'hi ha prou!", ha exclamat la candidata. Cañigueral també ha destacat que, mentre CDC va tancar la delegació de TV3 a la Catalunya Nord, ERC ha inaugurat ara una nova delegació de 3Cat a la zona. La candidata ha asseverat que els republicans són els "únics" que posen "sempre" el país per davant, sense "tàctiques partidistes" ni "jugades mestres" o "personalismes".

  • 20:02

    BLOC DE CAMPANYA | La continuïtat de Pedro Sánchez eclipsa la campanya electoral a Catalunya

     

    El PSC respira alleugerit després de l'anunci de Pedro Sánchez. Salvador Illa, que diu haver-se assabentat en directe de la decisió, li ha escrit després de l'anunci. Els retrets dels republicans no s'han fet esperar. ERC ha denunciat a la JEC la compareixença de Sánchez i l'enquesta del CIS per "ús electoralista del càrrec".

    Junts també carrega contra Sánchez, a qui titlla d'"irresponsable". Vox considera que els cinc dies de reflexió han estat una "escenificació" que ens ha portat a un "ridícul internacional". La CUP recorda que el PSOE ha utilitzat la "claveguera quan li ha interessat". Els Comuns insisteixen en la necessitat de reformar el CGPJ i derogar la llei “mordassa”. Carrizosa la titllat d'"estafador".

  • 19:47

    El PP se suma a la denúncia davant la JEC de l'enquesta "exprés" del CIS i l'entrevista de Sánchez a TVE

     

    El Partit Popular ha denunciat davant la Junta Electoral Central la utilització "partidista" de les institucions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per "fer campanya davant les eleccions de Catalunya i les europees". Els populars consideren "una estratègia completament orquestrada" pel PSOE el moviment del mandatari espanyol davant les acusacions de tràfic d'influències a la seva dona. "Fingint una falsa reflexió de cinc dies ha utilitzat la Moncloa per fer campanya atacant l'oposició, els mitjans crítics i la Justícia", lamenta la formació liderada per Alberto Núñez Feijóo. 

  • 19:32

    BLOC DE CAMPANYA | ERC i Cs denuncien a la JEC “l’electoralisme” de Pedro Sánchez

     

    ERC ha estat la primera a denunciar a la Junta Electoral Central la compareixença, l’entrevista de TVE i el sondeig flaix del CIS sobre Pedro Sánchez pel seu ús “electoralista”. S’hi ha sumat Ciutadans, que acusa Sánchez d’estafar la ciutadania. Vox i el PP creuen que ha deixat Espanya “en ridícul”. 

    També Junts considera una “maniobra tàctica” el moviment de Sánchez. A Mataró, Salvador Illa no amaga la seva satisfacció per la decisió del president del Govern. Els comuns li demanen ser més ambiciós i que reformi el Poder Judicial. La CUP critica que els socialistes utilitzin les clavegueres de l’Estat quan els interessa.

  • 19:01

    COMUNS | Jéssica Albiach insisteix en la necessitat de reformar el Poder Judicial i derogar la llei “mordassa”.

     

    La candidata de Comuns Sumar s’ha desplaçat a Manresa per insistir en el seu missatge amb relació a la necessitat d’introduir reformes per acabar amb el low fare. Unes mesures que hauria d’haver anunciat Pedro Sánchez, a qui reclama passar a l’ofensiva- Després que Ada Colau entrés en campanya dissabte, Albiach ha comptat aquest dilluns amb el suport  per primera vegada de Jaume Asens, candidat a les eleccions europees.

  • 18:30

    Vox | Garriga proposa eliminar els impostos propis del Govern com a antídot de "l'infern fiscal" a Catalunya

     

    El candidat de Vox a les eleccions, Ignacio Garriga, ha desgranat el pla fiscal de la seva formació, que entre altres inclou una reducció del tram autonòmic de l'IRPF i l'eliminació dels impostos propis de Catalunya per posar punt final al que defineix com un "infern fiscal" per als catalans. Ha afirmat que els impostos que es paguen a Catalunya "obliguen a malviure" els ciutadans, perquè Catalunya "és on es paga més IRPF", i hi ha "una infinitat d'impostos que llastren la prosperitat" de les famílies.

  • 17:50

    Cs també portarà a la JEC el CIS "indigne" i l'entrevista de Sánchez a TVE

     

    El director de la campanya de Cs, Jordi Cañas, ha assegurat que el seu partit portarà a la Junta Electoral Central (JEC) l'enquesta flaix del CIS que ha qualificat "d'indigne" i l'entrevista d'aquesta nit a TVE al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en plena campanya electoral. "La voluntat d'ingerència traspassa qualsevol llindar de la política", ha afegit.

  • 17:20

    CUP | Els anticapitalistes proposen crear un tren-tramvia entre Figueres i Roses 

     

    La CUP ha proposat aquest dilluns crear un nou tren-tramvia que uneixi les localitats de Figueres, Castelló d'Empúries i Roses i ha defensat el transport públic per fomentar noves connexions ferroviàries que serveixin com a alternativa a les modalitats per carretera. La formació exigeix impulsar noves connexions ferroviàries, la millora del servei de trens ja existent, amb el traspàs "total i efectiu" de Rodalies, a més d'adaptar l'estació de Camallera per a trens de mitjana distància.

  • 16:45

    ERC porta a la JEC la compareixença de Sánchez i l'enquesta del CIS per "ús electoralista del càrrec"

     

    El partit demana que la Junta Electoral prohibeixi l'entrevista de TVE d'aquest dilluns al vespre al president espanyol. Els republicans consideren que tots tres elements representen un "ús electoralista del càrrec" de Sánchez, que avui ha anunciat que mantindrà el càrrec de president. De fet, ERC ha demanat que la JEC prohibeixi l'entrevista d'avui perquè s'emetrà durant la campanya electoral de les eleccions catalanes del 12-M, i que incoï el corresponent expedient sancionador, si s'escau.

  • 16:30

    AGENDA | Míting electoral del PPC a Sabadell amb el candidat Alejandro Fernández i la secretària general del PP, Cuca Gamarra. A les 20:00 h.

  • 16:25

    AGENDA | Acte de campanya del PSC a Mataró amb el cap de llista per Barcelona, Salvador Illa, la número 2 també per Barcelona, Alícia Romero, i l’alcalde de Mataró, David Bote, a les 19:00 h.

  • 16:20

    AGENDA | Acte electoral de la CUP amb la cap de llista, Laia Estrada, i les candidates Pilar Castillejo, Mar AmpurdanèsMartina Marcet a les 19:00 h a Manresa.

  • 16:15

    AGENDA | Acte de Junts+ amb els candidats Judith Toronjo, Laura Martínez i Estanis Fors, a Argelers a les 19:00 h.

  • 16:10

    AGENDA | Acte de campanya d'ERC amb el cap de llista, Pere Aragonès, i intervenció de la secretària general del partit, Marta Rovira, des de Ginebra a les 19:00 h.

  • 16:05

    AGENDA | Comuns Sumar fa un acte amb la candidata a la Generalitat, Jéssica Albiach, i el candidat a les eleccions europees, Jaume Asens, a Manresa a les 18:30 h.

  • 16:00

    AGENDA | El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, atén els mitjans de comunicació a Barcelona a les 16:30 h per valorar l'actualitat política.

  • 14:16

    BLOC DE CAMPANYA | La decisió de Sánchez de continuar eclipsa la quarta jornada de la campanya

     

    Els partits polítics han refet l’agenda dels seus actes en funció de la compareixença de Pedro Sánchez i tots els candidats han reaccionat a la decisió. 

     

    Salvador Illa (PSC) celebra la decisió del líder del PSOE assegurant que és la millor per a tots, en especial per a Catalunya. Jéssica Albiach (Comuns) assegura que la decisió del president del Govern alleugereix moltes persones, però troba faltar una proposta de contingut. El PP critica que només Sánchez pot decidir “el que és digne i just”. Ciutadans titlla d’estafador el president espanyol i Vox l'acusa de “victimista”. 

     

    Pere Aragonès (ERC) censura “la comèdia de cinc dies” de Sánchez i critica que ha estat un gest personalista sense cap proposta. Des de Junts acusen Sánchez d'“irresponsable” per fer servir les institucions al servei del seu partit.  Laia Estrada (CUP) critica que es tracta d’una ingerència política del PSOE a la campanya.

    La decisió de Sánchez de continuar eclipsa la quarta jornada de la campanya
  • 14:00

    REACCIONS VOX | Abascal assegura que el "punt i apart" de Sánchez és una "amenaça contra tot dissident". 

     

    El líder de Vox ha exigit al PP que "trenqui tota negociació" amb el PSOE després de la decisió de Pedro Sánchez de continuar al capdavant del Govern. Santiago Abascal titlla el president de “victimista” i l'acusa de voler aplacar totes les crítiques. 

  • 13:38

    REACCIONS PP | Núñez Feijóo demana disculpes als espanyols per “la presa de pèl” de Pedro Sánchez

     

     

    El president dels populars ha estat especialment dur a l'hora de qualificar d'“esperpèntica” la decisió de Pedro Sánchez i adverteix que "li han pres el pèl als espanyols". Feijóo assegura que Sánchez no ha encertat a l'hora de quedar-se, ni tampoc en el com, "sotmetent  la nació als seus interessos electorals". El líder popular ha criticat el dany que ha provocat a Espanya i ha afegit que "avui el president del Govern prefereix fugir endavant que dimitir". "Pot allargar la seva agonia i decadència", ha afegit. 

  • 13:30

    REACCIONS COMUNS | Jéssica Albiach assegura que la decisió del president del Govern alleugerix moltes persones, però troba faltar una proposta de contingut.

     

    La candidata de Comuns Sumar ha assegurat aquest dilluns que "és el moment d'acabar d'una vegada per totes amb el 'lawfare'" a l'Estat. Albiach li ha recordat que la seva situació "abans l'han patit moltes altres espais polítics"  i ha demanat als socialistes que deroguin la coneguda com a 'llei mordassa' i que es renovi el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "sense pacte amb la dreta".

  • 13:23

    REACCIONS CUP | Laia Estrada acusa el PSOE d'haver utilitzat les clavegueres de l'Estat "quan li ha interessat"

     

     

    La candidata de la CUP retreu a Pedro Sánchez "comportar-se com a víctima" després que "el PSOE ha utilitzat les clavegueres de l'Estat quan li ha interessat per perseguir l'independentisme" En aquest sentit, li demana més autocrítica i adverteix de la "necessitat de tornar a posar el focus a Catalunya".

  • 13:15

    REACCIONS JUNTS+ | Jordi Turull acusa Pedro Sánchez d'utilitzar irresponsablement les institucions amb finalitats electorals

     

     

    El número 3 de la candidatura de Junts+ considera "una greu irresponsabilitat utilitzar les institucions al servei del seu partit". En una breu intervenció davant els mitjans de comunicació, Turull ha retret a Sánchez que no hagi fet "cap proposta per revertir la situació que ha provocat aquesta crisi", el que a parer seu deixa en evidència l'electoralisme del seu comportament. El número 3 de Junts també ha advertit que "no s'hi val fer servir els sentiments que general la persecució política amb finalitats electorals".  

  • 13:14

    JUNTS | El candidat de Junts, Carles Puigdemont, suspèn l'agenda pel traspàs de la seva mare, Núria Casamajó.

     

    Ha estat el mateix Puigdemont qui ha informat a través de la xarxa social i accentuat que els seus germans han pugut estar al seu costat fins al final com la seva filla. Puigdemont va perdre el pare el novembre del 2019 i com aleshores, no hi podrà ser al comiat. Al míting d'aquesta tarda a Argelers, el substituirà el secretari general, Jordi Turull.

  • 12:55

    REACCIONS SUMAR | Yolanda Díaz reclama a Sánchez que el "punt i a part" tingui contingut

     

     

    La vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha reclamat al president del Govern central, Pedro Sánchez, que el "punt i a part" de cara a la legislatura, al qual s'ha referit després de confirmar la seva continuïtat en el càrrec, sigui "governar més i millor" i anar "més enllà del compliment estricte" del pacte d'investidura. En aquest sentit, ha parlat de derogar la llei de seguretat ciutadana, coneguda pels seus detractors com llei mordassa, reformes en l'àmbit de la justícia començant per canvis legislatius per renovar el Consell General del Poder Judicial i fomentar avenços socials ambiciosos.

  • 12:39

    REACCIONS ERC | Aragonès considera "una cortina de fum" el període de reflexió de Pedro Sánchez i la decisió de continuar

     

    El president de la Generalitat i candidat republicà a la Generalitat assegura que la compareixença ha estat "el darrer acte d'una comèdia que ha durat 5 dies". Una "performance" que acaba sense cap proposta per combatre l'extrema dreta, el que posa en dubte la seva "honestedat" i sí d'una "maniobra personalista i electoralista". En aquest sentit, ha denunciat el que considera "una sobreactuació absolutament desproporcionada".  Aragonès ha demanat "prou de cortines de fum" i ha retret que hagi "certificat una obvietat, que la democràcia espanyola de mala qualitat". 

  • 12:35

    REACCIONS Cs | Carrizosa, candidat al 12M: "Sánchez, ets una estafa"

     

     

    El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha carregat durament contra el discurs del president espanyol, Pedro Sánchez, després del seu anunci de mantenir-se en el càrrec. De "moviment de triler" ha titllat Carrizosa haver tingut tot un país pendent d'ell en un i d'haver posat per damunt els seus interessos personals. "Jo no et crec, ets una estafa", ha etzibat.

    El líder de Cs ha mostrat que tenia "l'esperança" que Sánchez abandonés la presidència perquè "Espanya pogués recosir les ferides que ell mateix ha provocat". Pel que fa a la campanya catalana, Carrizosa assegura que la decisió del president espanyol deixa el PSC com un partit "dèbil i ferit" que demostra ser "la sucursal d'un 'sanchisme' esgotat".

  • 12:21

    REACCIONS ERC | Junqueras creu que hauria estat "una desproporció enorme" que Sánchez dimitís per una denúncia de Manos Limpias

     

    El president d'ERC ha advertit  que "entre una denúncia i una dimissió crec que hi ha una desproporció enorme", En una entrevista a Antena 3. Oriol Junqueras considera "impossible" que algú dimiteixi només "perquè li presenten una denúncia", a més de no ser habitual per a un responsable polític. També ha recordat que ell mateix va patir "situacions tremendament més difícils" i que no se li ha ocorregut abandonar les seves responsabilitats, sinó que més aviat el va fer tenir una "convicció amb més orgull" al servei dels ciutadans.

  • 12:07

    ENQUESTES | El PSC guanyaria amb 39 escons, seguit de Junts (34) i ERC (28), segons un sondeig encarregat per 'Crònica Global'
     

     

    El PSC obtindria un 28,2% dels vots, seguit per Junts amb el 22,2% de suports, mentre que ERC ocuparia el tercer lloc amb el 18,3%, segons un sondeig de Electomanía per a 'Crònica Global'. D'aquesta manera, l'independentisme podria aliar-se per a formar Govern, ja que Junts i ERC sumarien 69 seients en la cambra catalana al costat dels 7 diputats de la CUP (5,2%), superant els 68 de la majoria absoluta.
     

    A continuació dels republicans, el PP i Vox empatarien amb 11 escons, els primers amb el 8,9% dels vots i els segons amb el 7,7%; Comuns Sumar rebria 5 diputats amb el 5,3% de suports i no obtindrien representació Aliança Catalana (2,2%), Cs (0,9%) ni Alhora (0,7%).

  • 12:05

    Aragonès, Illa, Junqueras i Fernández donen el condol a Puigdemont per la mort de la seva mare


     El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els líders dels principals partits catalans han traslladat aquest dilluns el condol a Carles Puigdemont per la mort de la seva mare, Núria Casamajó, morta aquesta matinada. L'expresident de la Generalitat ha decidit interrompre la campanya avui. En un missatge en X, Aragonès ha donat el condol a Puigdemont: "En aquests moments tan durs, de nou, la repressió i l'exili mostren una de les cares més cruels. Tot el suport". El cap de l'oposició i candidat del PSC, Salvador Illa, ha anomenat al cap de campanya de Puigdemont, Albert Batet, per a donar-li el condol a l'expresident, han explicat fonts socialistes.

  • 11:50

    REACCIONS PSC | Illa celebra la decisió de Sánchez: "És la millor decisió per tots, també per Catalunya"

     

    Estic content per la decisió que ha pres el president del govern. Crec que és la millor decisió per tots, per Catalunya, però pel conjunt d'Espanya i per totes aquelles persones que conceben la política com a servei públic que buscar millorar la vida de les persones, no com a lluita descarnada pel poder i basada en límits. 

    Illa ha assegurat que ha pogut parlar amb Sánchez durant aquest darrer cap de setmana. D'aquesta manera, diu el candidat dels socialistes, "hem vist la seva part més humana". Illa ha assegurat que escriurà el president: "Aquí estem per esperar-lo perquè s'incorpori a la campanya del 12M. 

  • 11:40

    REACCIONS ERC | Rufián considera un acte de “frivolitat” la decisió de Pedro Sánchez. 

     

    El líder dels republicans al Congrés ha advertit que "marxar" hauria estat un mal exemple perquè "no hauria estat una dimissió, sinó una rendició". Ara bé, també ha criticat que "si es queda sense fer res també és un mal exemple perquè haurà estat un acte de frivolitat i no de veritat". 

  • 11:40

    REACCIONS PP | Alejandro Fernández, candidat del PP en les eleccions catalanes, també valora la decisió de Sánchez de continuar com a president. "Ha quedat clar: per a Sánchez no són els jutges els que poden condemnar a Puigdemont o processar a la seva dona: això només ho pot decidir ell, i ningú més que ell. Perquè només ell sap el que és digne i just".

     

  • 11:30

    REACCIONS | Salvador Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat catalana, es congratula que Sánchez hagi decidit continuar. 

     

     

  • 11:19

    AGENDA | El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, compareixerà a la seu del partit a les 12.30 hores.

     
  • 11:15

    VÍDEO | Compareixença completa del president del Govern, Pedro Sánchez.

     

     

    Comparecencia íntegra de Pedro Sánchez: "He decidido seguir"
  • 11:10

    Pedro Sánchez anuncia que continuarà com a president del Govern. 

     

     

    El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que seguirà al capdavant del Govern. "He decidit seguir amb més força si cap al capdavant de la presidència del Govern d'Espanya", ha dit Sánchez en la seva esperada compareixença a la Moncloa després de cinc dies allunyat del focus públic per a reflexionar sobre el seu futur.

  • 10:30

    AGENDA | El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, atén els mitjans de comunicació després de reunir-se amb empresaris a l'Hospitalet de Llobregat.

     
  • 10:20

    AGENDA | Roda de premsa de la candidata de la CUP al 12-M, Laia Estrada, sobre habitatge.

     
  • 10:10

    AGENDA | A les 13.00 hores, la candidata de Comuns Sumar a la Generalitat, Jéssica Albiach, i el ministre de Cultura, Ernest Urtasun faran una roda de premsa a la seu de Catalunya en Comú. 

     
  • 10:00

    AGENDA | El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ofereix una roda premsa a la seu de l'Agència EFE a Barcelona a les 10:30 hores. 

     
  • 9:50

    AGENDA | Illa ofereix una roda de premsa a les 11:30, una hora més tard del previst. 

     

     

    La roda de premsa organitzada per l’ACN amb el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, prevista per aquest dilluns 29 d’abril, es retarda fins a les 11.30 h. En aquesta roda de premsa, el candidat reaccionarà a l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que compareixerà a la Moncloa a les 11.00 hores.
     

     
  • 9:48

    AGENDA | El PP anul·la l'acte del matí. 

     


     

    El candidat del PPC, Alejandro Fernández, tenia prevista una visita a Sant Feliu de Llobregat i una atenció als mitjans de comunicació que ha quedat cancel·lada. 

     
  • 9:40

    AGENDA |  El president Puigdemont suspèn l'agenda d'avui, però la resta de candidats continuen amb els actes. 

     

     

    L'expresident Puigdemont ha aturat la seva agenda per la mort de la seva mare. El secretari general de Junts, Jordi Turull, participa en una trobada informativa organitzada per El Periódico al recinte modernista de Sant Pau (Barcelona) a les 9:30. Tot i això, els actes de campanya seguiran endavant. A les 19.00, el secretari general Jordi Turull celebra a Argelers Catalunya Nord. El Míting 'El Maresme amb el president Puigdemont.' L'acte comptarà amb la participació els candidats Judith Toronjo, Laura Martínez, Estanis Fors, l'alcalde de Cabrera de Mar, Oscar Fernández i l'alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias.

  • 9:20

    Alejandro Fernández (PPC): "Pactar i transaccionar amb el 'procés' està agreujant la situació". 

    El candidat del PP a les eleccions del 12M, Alejandro Fernández, creu que la tàctica dels socialistes està agreujant la situació a Catalunya: "Veig una agressivitat creixent en el conjunt del separatisme". "Qui vulgui acabar amb el 'procés' que està destruint Catalunya pot comptar amb nosaltres.(...) Només cal veure el llenguatge, verbalment bèl·lic, de Puigdemont... si això és reconciliació...", ha argumentat Fernández.

     

  • 9:00

    BLOC ELECTORAL | La decisió de la continuïtat de Sánchez a la Moncloa marca la campanya de les catalanes. 

    La decisió de la continuïtat de Sánchez a la Moncloa marca la campanya de les catalanes
  • 08:30

    BLOC DE CAMPANYA | La campanya electoral catalana fixa la mirada en la decisió de Sánchez. 

     

     

    El president del govern, Pedro Sánchez, acapararà aquest matí totes les mirades quan, després de cinc dies de reflexió i agenda aturada, es pronunciï sobre el seu futur més immediat al capdavant de la presidència espanyola. De retruc, la campanya electoral, un dia més, continua marcada pel que passa a la Moncloa.

    La campanya electoral catalana fixa la mirada en la decisió de Sánchez
  • 08:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya a les eleccions catalanes del 29 d'abril de 2024.

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir de la campanya electoral pel 12M.

     

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz