Televisión
L'entrevista

Laura Borràs: "Que el Govern ha de ser independentista és inequívoc"

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha carregat contra el darrer govern de la Generalitat capitanejat per Pere Aragonès i amb els republicans en "minora absoluta", després que ells en deixessin de formar part el 2022. "Gairebé ha funcionat com un tripartit amb comuns i PSC. Per nosaltres que el Govern ha de ser independentista és inequívoc", ha reivindicat.

L'expresidenta del Parlament ha apel·lat a la necessitat d'una bona gestió a la Generalitat i per fer "un bon govern". També demana la unitat entre els partits independentistes, la qualifica d'indispensable i diu que Junts per Catalunya l'ha "practicat sempre". "No va de proclames sinó d'ofertes fermes. Treballem amb el focus posat en reflotar aquest país. El dilema de si volem una Catalunya autonòmica rendida o una Catalunya pletòrica", ha reivindicat.

Replica a Trias: "Qui presideix el partit soc jo"

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, assegura que Carles Puigdemont no necessita càrrecs dins de Junts i que tothom dins del partit és 'puigdemontista'. "Qui presideix el partit soc jo", ha dit replicant a Xavier Trias, que fa uns dies va apostar perquè el partit faci un congrés per nomenar Puigdemont com a president. Per Borràs, quan toca anar a eleccions no és el moment "d'obrir debats que no porten enlloc, que no aporten i que no sumen". I ha manifestat que no està sorpresa per les declaracions de Trias perquè "és una persona lliure que diu el que li sembla".

D'altra banda, assegura que Junts no contempla que l'expresident abandoni la política després de les eleccions del 12 de maig: "No contemplem que el president hagi d'anar cap a casa, que en tindria tot el dret. Ha aportat aporta i pot aportar". Borràs veu les eleccions com la possibilitat perquè pugui tornar a exercir com a president "en plenitud de funcions" i alerta que una derrota de la majoria independentista pot obrir la possibilitat "que el 155 pugui tornar a ser exercit en plenitud".

D'altra banda, ha descartat definir Aliança Catalana com a partit d'extrema dreta perquè diu "són debats interessats per altres". Afegeix que a les passades eleccions al Parlament, es van perdre molts vots "per opcions que va anar a la paperera" en referència al PDeCAT. Laura Borràs afirma que Puigdemont ha estat "taxatiu" dient que 'no' negociarà "amb aquestes formacions polítiques", per bé que no ha contestat directament si acceptaran els seus vots.

Compra de mascaretes: "presumpta mala gestió"

Laura Borràs demana esclarir les responsabilitats de Salvador Illa per la seva "presumpta mala gestió" al capdavant del Ministeri de Sanitat durant la pandèmia, sobre la compra de material sanitari. L'acusa d'haver retirat competències autonòmiques aprofitant l'estat d'emergència. "L’estem veiem declarar sobre la seva presumpta mala gestió. Va prendre competències a Catalunya. Va marxar cap a Madrid sent una quota del PSC i va tornar sent una quota del PSOE".

S'acollirà a l'amnistia?

Amb relació a la possibilitat d'acollir-se a la llei d'amnistia per la sentència que la condemnava per prevaricació i falsedat, Borràs recorda que no té encara cap sentència fermà i que ho deixa en mans dels seus advocats: "Hem treballat per tenir la millor llei d'amnistia, que abasti el màxim de represaliats. Que vegi la llum i es comenci a veure joves a les portes els jutjats que ja són lliures".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz