Cataluña

Gemma Cuervo, Premi Sant Jordi a la trajectòria: "Tinc una miqueta de cansament, però no de treballar"

  • L'actriu Gemma Cuervo rep el Premi Sant Jordi de Cinematografia 2024 per la seva trajectòria professional

  • La filla de la intèrpret, Cayetana Guillén Cuervo, ha pujat a l'escenari del Teatre Coliseum de Barcelona per entregar el guardó a la seva mare i també per recollir el Premi Indústria pels 25 anys de 'Versión Española', el programa que presenta

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
3 min.

Emocionada, l'actriu Gemma Cuervo ha recollit el Premi Sant Jordi de Cinematografia per la seva trajectòria al Teatre Coliseum de Barcelona. I és que la seva filla, Cayetana Guillén Cuervo ha estat l'encarregada d'entregar-l'hi en la gala que s'ha celebrat el 24 d'abril.

Després d'un fort aplaudiment amb tot el públic aixecat, l'actriu barcelonina s'ha mostrat agraïda: "Us estimo". Gemma Cuervo confessa estar una mica cansada: "Tinc una miqueta de cansament, però no de treballar". Se sent feliç d'haver pogut dedicar tota la seva vida a la seva professió, abans i després de ser mare. "M'ha encantat poder tenir la meva vida com la resta, amb la seva feina. Quina alegria!", ha comentat.

Dels que ens estimem de veritat, no hi ha possibilitat d'anar-se'n

L'actriu s'ha acomiadat dels assistents entre llàgrimes: "Adeu, però ho dic amb una llàgrima perquè de la gent bona i dels que ens estimem de veritat, no hi ha possibilitat d'anar-se'n. Així que amb una llàgrima: adeu". La barcelonina ha abandonat l'escenari del Coliseum acompanyada de la seva filla, Cayetana Guillén Cuervo, que després ha tornat a pujar per recollir el Premi Sant Jordi de la Indústria 2024 pels 25 anys del programa que presenta: 'Versión Española'.

Reconeixement a Gemma Cuervo

El guardó de RNE és un altre reconeixement a la seva carrera professional. Aquest any la intèrpret també ha rebut la Medalla al Mèrit de les Belles Arts. Els membres del jurat dels Premis Sant Jordi han volgut destacar el seu compromís i la gran varietat de gèneres i registres en els quals ha treballat. Gemma Cuervo és coneguda per les generacions joves pels seus papers a les sèries 'Aquí no hay quien viva' i 'La que se avecina', però la seva trajectòria va molt més enllà.

Teatre, cinema i televisió

Gemma Cuervo va començar en el món de la interpretació com a membre del Teatro Español Universitario i va debutar professionalment el 1959 amb una obra dirigida per Adolfo Marsillach. Després es va traslladar a Madrid per incorporar-se a la companyia Lope de Vega.

Ja casada amb l'actor Fernando Guillén, amb el qual va tenir tres fills, la intèrpret catalana es va popularitzar per la seva participació en el programa de TVE 'Estudio 1'. El matrimoni va formar una companyia teatral que va representar escenes clàssiques i contemporànies.

Gemma Cuervo

A banda del teatre i la televisió, Gemma Cuervo també ha destacat al cinema. Ha treballat amb directors com Ladislao Vajda, Pedro Lazaga i Jorge Grau, entre d'altres, i destaca el seu paper a la pel·lícula 'El mundo sigue' (1965), dirigida per Fernando Fernán Gómez. Als darrers anys del franquisme i durant la Transició, va participar en films com 'Vente a Alemania, Pepe' (1971) i 'Adulterio a la española' (1976). Sempre compromesa amb el feminisme, va col·laborar amb alguna de les primeres dones que es van posar darrere de les càmeres com Rosa Vergés a 'Boom Boom' (1990) i Dolores Payás a 'Me llamo Sara' (1999).

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz