Cataluña

Meg Ryan, Premi d'Honor als Sant Jordi: "Soc i continuaré sent una feliç aprenent eterna"

NADIA SOMOZA
2 min.

RNE ha reconegut amb el Premi d'Honor dels Premis Sant Jordi de Cinematografia l'actriu nord-americana Meg Ryan en la gala de la 68a edició que ha tingut lloc aquest 24 d'abril al Teatre Coliseum de Barcelona. Considerada com la reina de la comèdia romàntica, la intèrpret ha recollit el premi entre aplaudiments. "Soc i continuaré sent una feliç aprenent eterna", ha dit. Per altra banda, ha felicitat els cineastes d'Espanya.

"El cinema t'ensenya molt sobre com viure i gaudir en comunitat" ha explicat assegurant que té la sensació que les pel·lícules que ha fet li han donat molt més a ella que a l'inrevés. També comparteix aquesta sensació de nervis i agraeix el premi que, segons diu, s'emporta a casa seva!

Una llarga trajectòria

Nascuda a Connecticut el 1961, Meg Ryan va entrar en el món de la interpretació fent de figurant a Nova York mentre estudiava periodisme i de seguida va debutar a la gran pantalla a l'última pel·lícula de George Cukor, 'Riques i famoses' (1981). La fama li va arribar a 'Quan en Harry va trobar la Sally' (1989). Amb guió de Nora Ephron, Meg Ryan compartia repartiment amb Billy Cristal i va interpretar l'orgasme fingit més famós de la història del cinema.

Meg Ryan en una escena de 'Quan en Harry va trobar la Sally'

Aviat Meg Ryan es va consagrar com la reina de la comèdia romàntica, amb títols com 'Joe contra el volcà' (1990) 'Alguna cosa per recordar' (1993), 'French kiss' (1995) i 'Tens un e-mail' (1998), i Tom Hanks, amb qui comparteix una química que traspassa les pantalles, va esdevenir una de les seves parelles en la ficció més estable. Defugint de l'encasellament, Meg Ryan va interpretar grans personatges a films com 'Quan un home estima una dona' (1994), on encarna una mare de família alcohòlica, el drama bèl·lic 'Courage Under Fire' (1996) i el thriller eròtic 'En carn viva' (2003).

Allunyada de la pantalla, el 2015 Ryan es va posar darrere les càmeres seguint les petjades d'altres actrius de Hollywood. Ho va fer coprotagonitzant el drama 'Ithaca' amb Tom Hanks i el seu fill Jack Quaid, fruit del seu matrimoni amb Dennis Quaid.

Meg Ryan

Meg Ryan també ha estat una de les protagonistes d'enguany del BCN Film Fest. L'actriu i realitzadora ha presentat 'What Happens Later', una comèdia romàntica que dirigeix i protagonitza amb David Duchovny i que narra la retrobada d'una exparella molt peculiar.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz