Cataluña
ACTUALITAT

Resum de notícies a Catalunya del 24 d'abril de 2024 | Pedro Sánchez medita la seva continuïtat al Govern després de la denúncia contra la seva dona

  • La Generalitat regula el lloguer de temporada: els propietaris hauran d'acreditar-ne l'ús

  • RNE lliura aquesta nit els Premis Sant Jordi de Cinematografia al Teatre Coliseum

  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

B. GÁLVEZ | M. GUASCH | M. BOSCH | Y. CARRASCO

L'actualitat d'aquest dimecres passa per la decisió del president del Govern, Pedro Sánchez, de suspendre la seva agenda pública per reflexionar sobre la seva continuïtat al govern després de la denúncia contra la seva dona.

Un altre tema destacat és la polèmica decisió del Govern de renovar el compromís del Hard Rock just abans de tancar l'acord de pressupostos amb el PSC. Una decisió, justificada pel president de la Generalitat, que s'ha convertit en el centre de les disputes de la precampanya del 12M.

La Generalitat ha aprovat regular el lloguer de temporada, i ara els propietaris hauran d'especificar quin ús tenen. Acció Climàtica ha aprovat noves línies d'ajuts pels conreus afectats per la sequera. A Barcelona, s'ha presentat una nova plataforma contra el soroll. RNE lliura aquesta nit els Premis Sant Jordi de Cinematografia.

Resum de notícies a Catalunya del 24 d'abril de 2024

RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:32

    Jaume Collboni recolza a Pedro Sánchez: "No tot val en política"



    L'alcalde de Barcelona ha denunciat que "no tot val en política" per a expressar aquest dimecres el seu suport al president del Govern, Pedro Sánchez, després que hagi cancel·lat la seva agenda pública per a reflexionar sobre el seu futur. En un missatge en les xarxes socials, Collboni assegura: "Fa massa temps que alguns han travessat línies vermelles intolerables. No tot val en política. El meu suport a Pedro Sánchez i a la seva família".

  • 20:20

    Salvador Illa, a Sánchez: "Estem amb tu. Tota la força, president"


    "Tots els socialistes del PSC estem amb tu. Tota la força, president", ha escrit el primer secretari del PSC en un missatge en la xarxa social X, després que Sánchez hagi decidit cancel·lar uns dies la seva agenda pública per a reflexionar si renúncia o no a la prefectura de l'Executiu. Sánchez havia de participar precisament aquest dijous a la tarda en l'acte d'inici de campanya de Salvador Illa a Sabadell i, el diumenge, en un altre míting a Santa Coloma de Gramenet .

  • 20:00

    Pedro Sánchez es pregunta per carta:"Val la pena tot això? Sincerament, no ho sé".

     

    En una missiva, ha avançat que compareixerà dilluns per explicar-se. "M'urgeix respondre'm a la pregunta de si val la pena, malgrat el fang on la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política. Si he de continuar al capdavant del Govern o renunciar a aquest alt honor. Tot i la caricatura que la dreta i la ultradreta política i mediàtica han intentat fer de mi, mai he tingut aferrament al càrrec", afirma el líder del PSOE.

  • 19:45

    Juan Antonio Bayona, protagonista de la catifa vermella dels Premis Sant Jordi de Cinematografia.

     

    El director català assisteix a la gala que se celebra a aquest vespre al Teatre Coliseum de Barcelona per rebre el premi al millor film per 'La sociedad de la nieve'. 

  • 19:15

    Sánchez cancel·la la seva agenda pública per reflexionar sobre la seva continuïtat al Govern després de la denúncia a la seva dona

     

     

    El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que cancel·la la seva agenda pública uns dies per "reflexionar" si ha de continuar al capdavant de l'Executiu després de les investigacions a la seva dona, Begoña Gómez. "Necessito parar i reflexionar. M'urgeix respondre'm a la pregunta de si mereix la pena, malgrat el fang en el qual la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política. Si haig de continuar al capdavant del Govern o renunciar a aquest alt honor", ha escrit en una carta enviada a la ciutadania que ha publicat a la xarxa social X.

  • 19:00

    Serrat agraeix el Premi Princesa d'Astúries de les Arts 2024

     

    El cantautor Joan Manuel Serrat ha mostrat la seva gratitud per la distinció, que reconeix un treball de dècades. Ha afirmat: "En aquest moment em sento bastant a gust amb el que he fet i el que he estat". Als vuitanta anys d'edat, creu que es tracta d'un "bon colofó" a la seva trajectòria i ha desitjat que la vida li sigui "generosa" i la pugui continuar gaudint.


    Quan ha rebut la trucada telefònica per a comunicar-li el premi, ha dit haver viscut un "moment molt inesperat i feliç", que no ha impedit que hagi continuat amb el que tenia previst fer com renovar el permís de conduir, anar al notari amb la seva filla i menjar, després, amb la família.

  • 18:44

    Salvador Illa sobre la seva reunió amb Koldo: "Es va presentar sense cita prèvia i va durar escassos minuts"



    L'exministre de Sanitat ha comparegut a la comissió d'investigació sobre el cas Koldo. Ha explicat que  l'única trobada que va tenir amb l'exassessor del Ministeri de Transports va durar "escassos minuts" al setembre de 2020. "Va demanar veure'm, crec recordar que era el mes de setembre, no sabia què volia, no estava agendada la reunió; em va dir que tenia una empresa que podia subministrar material i li vaig remetre als tècnics a través del meu gabinet", ha contestat en la mateixa línia que ja va dir fa dos dies en el Congrés.

     

  • 18:29

    Aragonès defensa des de Belfast un referèndum pactat

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat des de Belfast que el seu objectiu en els propers quatre anys és que es pugui "arribar a un acord" per "fixar les condicions d'un referèndum": "És la millor solució a qualsevol conflicte polític, també al conflicte entre Catalunya i Espanya". Aragonès s'ha reunit amb la primera ministra d'Irlanda del Nord i vicepresidenta del Sinn Féin, Michelle O'Neill.

  • 18:18

    El Parlament Europeu designa el Corredor Mediterrani com a "xarxa clau" perquè estigui completat abans del 2030

     

     

    Els eurodiputats han votat a favor de la iniciativa en el ple d'Estrasburg d'aquest dimecres -amb 565 vots a favor, 37 en contra i 29 abstencions. També han inclòs en la mateixa categoria el Corredor Atlàntic i la connexió entre el Mediterrani i els països escandinaus.

  • 18:06

    Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 42 anys mentre intentava robar 150 ordinadors d'un camió estacionat a l'àrea de servei de l'AP-2 a Montblanc. 
     

     

    Els fets han tingut lloc aquest dimecres a les dues de la matinada, quan el cos policial ha rebut l'avís que un grup de persones estava robant la càrrega d'un transportista. En arribar al lloc dels fets, els agents han vist com tres homes estaven traspassant caixes de cartró del camió a una furgoneta. En veure'ls, els individus han fugit corrents. Tot i això, els Mossos han pogut interceptar un d'ells i l'han detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori interior de vehicle en grau de temptativa.

  • 17:48

    La UPC inicia un projecte per oferir el grau de Medicina a Terrassa a partir del curs 2026-2027

     

    La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha aprovat aquest dimecres un acord per oferir el grau de Medicina a Terrassa a partir del curs 2026-2027. Així ho ha anunciat el rector de la universitat, Daniel Crespo, que ha presentat en roda de premsa el projecte de creació dels nous estudis de Medicina a la UPC i de la Facultat de Medicina. La universitat preveu que el grau estigui limitat, d'entrada, a 50 places i actualment està treballant amb l'Ajuntament de Terrassa per trobar un edifici on ubicar la facultat. Segons Crespo, el plantejament és que sigui un espai proper al campus. En tot cas, ara el projecte haurà de passar diversos filtres administratius, entre els quals l'autorització de la Generalitat.

  • 17:30

    El sector immobiliari avisa que el nou decret que regula el lloguer temporal genera "confusió i inseguretat jurídica"

     

     El sector immobiliari ha rebutjat el decret llei aprovat aquest dimecres pel Govern que regula el lloguer de temporada i d'habitacions en habitatges compartits. Segons ha advertit el portaveu dels API a Catalunya, Carles Sala, és "deplorable" que l'administració catalana i espanyola treballin "paral·lelament" per la regulació de la mateixa matèria i ha dit "no fa altra cosa que generar confusió i inseguretat jurídica". "És una autèntica irresponsabilitat del legislador català", ha sentenciat. Per la seva banda, el portaveu de pisos.com, Ferran Font, considera que el nou text dificultarà encara més l'accés a l'habitatge de lloguer i ha lamentat la "percepció de persecució" als propietaris.

  • 17:22

    Crida a la mobilització de CCOO i UGT per l'1 de maig

     

     

    Els sindicats majoritaris de Catalunya creuen que és possible arribar a la plena ocupació. Una fita que consideren que ha de passar per la millora dels salaris i la reducció per llei de la jornada laboral a les 37 hores i mitja setmanals, segons han destacat els secretaris generals de CCOO i l'UGT, Javier Pacheco i Camil Ros. La manifestació central sortirà de la Plaça Urquinaona a les 11h30. Aquest any el recorregut serà més curt i acabarà davant la seu de Foment del Treball, perquè les obres de Via Laietana impedeixen el pas de la marxa fins al final del carrer.

    Crida a la mobilització de CCOO i UGT per l'1 de maig | CLIMENT SABATER
  • 17:01

    Tot a punt per a la 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

     

    Ja està tot preparat al Teatre Coliseum de Barcelona per als premis RNE Sant Jordi de Cinematografia. Una gala en què se celebra el cine i la ràdio.

    Tot a punt per la 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia | Montse Soto
  • 16:55

    Compte enrere per a la gala dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

     

    Aquest vespre se celebra la gala 68a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia al Teatre Coliseum de Barcelona. Una gala que compta amb com a protagonista amb l'actriu Meg Ryan, que recollirà el guardó honorífic, Carolina Yuste, el de millor actriu i Alberto Amman, el de millor actor.

  • 16:43

    Detingut un home mentre intentava robar 150 ordinadors d'un camió estacionat a l'àrea de servei de Montblanc

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 42 anys mentre intentava robar 150 ordinadors d'un camió estacionat a l'àrea de servei de l'AP-2 a Montblanc. Els fets han tingut lloc aquest dimecres a les dues de la matinada, quan el cos policial ha rebut l'avís que un grup de persones estava robant la càrrega d'un transportista. En arribar al lloc dels fets, els agents han vist com tres homes estaven traspassant capses de cartó del camió a una furgoneta. En veure'ls, els individus han fugit corrents. Tot i això, els Mossos han pogut interceptar un d'ells i l'han detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori interior de vehicle en grau de temptativa. La investigació continua oberta per tal de detenir la resta d'implicats.

  • 16:07

    La CUP i els Comuns demanen que Aragonès comparegui al Parlament per l'acord de govern del Hard Rock

     

    Els grups parlamentaris de la CUP i els Comuns han demanat aquest dimecres en la reunió de la Mesa de la Diputació Permanent del Parlament la compareixença del president de la Generalitat, Pere Aragonès, per donar explicacions sobre l'acord de govern que es va aprovar el 27 de febrer sobre el projecte del Hard Rock. La Mesa de la Diputació Permanent del Parlament ha admès a tràmit les dues peticions en una reunió aquest dimecres al migdia

  • 15:30

    Educació acompanyarà docents de 200 centres perquè destinin dues hores setmanals de classe a millorar les matemàtiques

     

    Educació ha detallat com seran els plans de millora de les matemàtiques i comprensió lectora que s'aplicaran el curs que ve. En el cas de les matemàtiques, l'alumnat de primària i secundària farà dues hores més de matèria. Pel que fa a la llengua, es crearà una xarxa de mestres que treballaran aspectes com la comprensió, la fluïdesa o el vocabulari.

  • 14:52

    Com afecta la contaminació acústica en la nostra salut?

     

    Aquest dimecres se celebra el Dia Mundial sobre Conscienciació sobre el Soroll. A Catalunya, n'hi ha de molts tipus, però el que té major afectació sobre la salut és el trànsit viari, ferroviari i l'oci. El gruix de la contaminació acústica que localitzem sobretot als nuclis urbans. De fet, Barcelona i la seva àrea metropolitana és una de les zones amb més contaminació acústica d'Europa.

    Com afecta la contaminació acústica en la nostra salut? | Anna Bañeres
  • 14:30

    Aturem Hard Rock carrega contra ERC per "renovar els contractes caducats" del complex d'oci

     

    Aturem Hard Rock ha carregat aquest dimecres contra ERC per impulsar l'Acord de Govern del 27 de febrer que renova el compromís de l'executiu amb el complex d'oci. La portaveu de la plataforma, Anna Recasens, ha afirmat que el document de Govern és per "renovar els contractes caducats" i que l'entitat "porta mesos" denunciant. "Tot és voluntat política. ERC serveix els interessos del PSC i deixa per escrit que vol tirar endavant Hard Rock", ha assenyalat.

  • 14:09

    El Hard Rock entra en campanya electoral

     

    La polèmica pel Hard Rock torna a sortir en primera plana després de fer-se públic que el Govern va renovar el seu compromís amb els terrenys del projecte minuts abans de tancar l'acord de pressupostos amb el PSC, el 27 de febrer. Tot just un dia abans del començament de la campanya electoral del 12 de maig, el macrocomplex ja se situa a la diana dels retrets entre els Comuns i la Generalitat.

  • 13:39

    El Sindicat de Llogateres considera que el decret que regula el lloguer de temporada "era urgent i necessari"

     

    El Sindicat de Llogateres celebra la regulació dels lloguers de temporada i d'habitacions. El portaveu, Enric Aragonès, afirma que el decret llei "posa fi a les trampes i fraus que volia fer el sector immobiliari per saltar-se la regulació de preus".

  • 13:08

    Junts presenta a les eleccions europees una llista de continuïtat encapçalada per Toni Comín

     

    L'expresident Carles Puigdemont, que abandona Brussel·les per presentar-se a les eleccions del 12M, ha estat acompanyat fins ara pel que serà el nou cap de llista, Toni Comín, així com dels següents noms que també figuraran en la papereta electoral: Neus Torbisco, Aleix Sarri, Mariona Illamola, Gorka Knörr i el exconseller Lluís Puig, que tancarà la llista.

  • 13:00

    El Govern aprova tres noves convocatòries d’ajuts als sectors primaris afectats per la sequera, per un total d’11,4 milions

     

    Inclou 3,4 milions per a les explotacions de conreus d’hivern, farratgers pluriennals i hortícoles de la zona de reg del Baix Ter, del Baix Fluvià i de la Muga i dels pantans de Riudecanyes, Guiamets, Margalef i la Palma d’Ebre. També preveu compensar les explotacions de blat de moro i les superfícies d’arròs no sembrades.

  • 13:01

    Xavecs exigeix que comerços de 24h, bars i terrasses tanquin a les deu de la nit

     

    Els veïns de Barcelona diuen prou al soroll. Després de diverses reivindicacions de plataformes i associacions, aquestes s'han aliat en la Xarxa Veïnal contra el Soroll (Xavecs). La xarxa, presentada aquest dimecres, reivindica el dret al descans i exigeix que els comerços de 24 hores, els bars i les terrasses tanquin a les deu de la nit cada dia de la setmana, és a dir, de dilluns a diumenge. També demanen que els esdeveniments musicals de gran format, com concerts o festivals, acabin a les 22 h i es traslladin progressivament a altres localitzacions fora de la ciutat i allunyades d'habitatges. Així mateix, carreguen contra el govern Collboni perquè, diuen, "s'ha plegat als designis dels quatre gremis que menystenen els veïns".

    Veïns de Barcelona diuen prou al soroll i exigeixen mesures | Ferran Cuixart
  • 12:43

    El Govern concreta que el lloguer de temporada és aquell amb finalitats de lleure, vacances, recreatives o culturals

     

    El decret aprovat per l'executiu català delimita que l’arrendament d’habitatge per a finalitats professionals, laborals, d’estudis, d’atenció o assistència mèdica o d’altres anàlogues és lloguer destinat a cobrir necessitats d’habitatge permanent, tot i que amb una durada temporal. Aquests casos, doncs, estan sotmesos al règim de contenció de rendes i la resta de normativa sobre la renda.

  • 12:39

    El Govern regula els preus del lloguer de temporada i el d’habitacions

     

    Es considera infracció molt greu llogar l’habitatge per un preu que superi el 30% del màxim aplicable segons el règim de contenció de 3 preus. Seria considerada com a infracció greu llogar-lo per un preu superior d’entre el 10% i el 30%; no fer constar en el contracte la causa o finalitat de l’arrendament i repercutir en els arrendataris les despeses de gestió immobiliària, així com els de formalització del contracte. 

  • 12:24

    L'Audiència dona la raó a Peral i diu que el jutjat hauria d'haver aturat l'emissió d''El cuerpo en llamas'

     

    L'Audiència de Barcelona ha donat la raó a l'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Rosa Peral i ha sentenciat que el Jutjat número 2 de Vilanova hauria d'haver aturat cautelarment l'emissió de la sèrie de Netflix 'El cuerpo en llamas'. El jutjat va desestimar la pretensió de Peral d'aturar cautelarment la difusió de la sèrie mentre es dirimia la seva demanda per la protecció del dret a l'honor, la intimitat i la pròpia imatge. La jutgessa argumentava que l'exagent no havia pagat fiança prèvia, com preveu la llei. 

  • 12:15

    Joan Manuel Serrat, Premi Princesa de les Arts 2024

     

    El músic, cantant i poeta Joan Manuel Serrat rebrà el Premi Princesa de les Arts 2024 per "una trajectòria artística que transcendeix la música i es fa referent cívic", segons ha anunciat l'organització des d'Oviedo, que afegeix que el compositor suma "a les lletres de les seves cançons la força de l'himne col·lectiu amb voluntat universal".

     
  • 12:05

    El 24% dels catalans renuncia al dentista i l’11% al psicòleg per no poder-ho pagar

     

    El 24% dels enquestats a Catalunya en un estudi d’Oxfam Intermón afirma que ell o algú de casa seva ha hagut de renunciar a tractament especialitzat de dentista per no poder permetre-s’ho i l’11%, a tractament psicològic. L’Enquesta de Desigualtats Múltiples a Espanya, que es presenta aquest dimecres i que es basa en 4.102 entrevistes -699 a Catalunya-, revela que prop de la meitat de la població a l’Estat (46%) manifesta que ha hagut de reduir les despeses bàsiques de la llar (electricitat, aigua, calefacció) en l’últim any, i en el cas de les dones, aquest percentatge arriba al 50%. El 34% de la població espanyola compra menys menjar per problemes econòmics i el 38% no té prou diners per afrontar imprevistos superiors a 600 euros.

  • 11:53

    Veïns de Barcelona creen una xarxa contra el soroll ambiental de la ciutat

     

    Associacions i entitats de cinc barris de Barcelona han creat una xarxa veïnal contra el soroll ambiental. Es diu Xavecs i sorgeix amb la voluntat de seguir sumant noves incorporacions. Defensen que, davant la situació de soroll creixent a la ciutat amb una quantitat enorme d'activitats econòmiques, socials, lúdiques i esportives que es fan a l'espai públic, algú ha de defensar els seus drets al descans, a la intimitat i la salut.

  • 11:43

    Menys burocràcia en la presentació de plans d'estalvi d'aigua a la ramaderia i l'agricultura

     

    El Departament d'Acció Climàtica ha posat en marxa un nou sistema per simplificar el procediment per presentar els plans d'estalvi d'aigua a les explotacions agrícoles i ramaderes. L'objectiu, explica la directora general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Elisenda Guillaumes, és "reduir la burocràcia" als pagesos i poder fer "més àgil" aquests tràmits.

  • 11:30

    Aragonès defensa que l'acord sobre el Hard Rock "actualitzava característiques tècniques"

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que l'acord de Govern sobre el Hard Rock "no canvia el rumb ni la naturalesa del projecte que hi havia fins ara" i ha argumentat que es tracta d'un document impulsat per actualitzar "característiques tècniques". Des de Belfast, Aragonès ha dit que el projecte que no tenia "ni un euro" previst als pressupostos que finalment no van tirar endavant. El president ha negat haver amagat aquest acord.

  • 11:32

    Catalunya supera al març el rècord de donacions i trasplantament d’òrgans en un sol mes

     

    Els hospitals catalans han realitzat durant el primer trimestre de l'any 390 trasplantaments d’òrgans, dels quals 171 s’han fet al març, xifra que suposa un nou màxim històric, superant les 162 intervencions del novembre de 2019, que fins ara era el màxim de trasplantaments realitzats en un sol mes. Així, al març s’ha aconseguit un volum d’activitat rècord, tant en nombre de donants cadàver obtinguts com de trasplantaments d’òrgans realitzats, segons les dades de l’Organització Catalana de Trasplantaments.

  • 11:10

    Un jutjat absol l’exdona de Mainat d’haver-li enviat un correu tot i tenir-ho prohibit

     

    Un jutjat penal de Barcelona ha absolt l’exdona del productor televisiu i exmembre de la Trinca Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, del delicte de trencament de mesura cautelar pel qual va ser jutjada el març passat. Segons la sentència, no hi ha prou proves que demostrin que ella enviés un correu al seu exmarit tot i que ho tenia prohibit judicialment arran del cas d’intent d’homicidi pel qual serà jutjada. La fiscalia li demanava un any de presó per l’agreujant de reincidència, mentre que la defensa en demanava l’absolució. Mainat no va formular acusació contra la seva exparella.

  • 10:55

    Albiach carrega contra Aragonès per "mentir en seu parlamentària" per l'acord pel #HardRock.

     

    La diputada de Comuns Sumar al Parlament i candidata al 12M, Jéssica Albiach, ha carregat contra el president Pere Aragonès per "mentir en seu parlamentària" per l'acord pels terrenys del Hard Rock minuts abans de pactar amb el PSC els pressupostos. Albiach assegura que demanaran que el president "torni a la seu parlamentària en la Diputació Permanent perquè doni totes les explicacions".

  • 10:12

    El Govern va renovar el compromís amb el Hard Rock minuts abans de pactar els pressupostos amb el PSC

     

    El Govern va renovar el seu compromís amb el projecte de Hard Rock el 27 de febrer, el mateix dia que va tancar l'acord de pressupostos amb el PSC. Segons ha avançat 'La Directa' i ha pogut constatar l'ACN, aquell dia l'executiu va fer un Acord de Govern que consta de dos punts. Al primer s'anul·la l'Acord de Govern del 15 de desembre del 2020 pel qual s'ordenava a l'Incasòl l'adquisició dels terrenys on s'ha d'ubicar el complex per 120 MEUR a Criteria Caixa per, després, vendre'ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l'empresa promotora de Hard Rock. Al segon, es manté l'encàrrec a l'Incasòl "per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal d'adquirir i amb posterioritat alienar" els terrenys.

  • 10:05

    El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d'allotjaments turístics il·legals l'any passat

     

    La Direcció General de Turisme va fer retirar 1.339 anuncis d'habitatges turístics il·legals durant el 2023 que representen 7.360 places. "La dimensió és molt important", subratlla la directora general de Turisme, Marta Domènech. La Generalitat revisa cada mes els anuncis a les principals plataformes com Booking, Vrbo, Niumba, Tripadvisor i Rentalia, i totes elles ofereixen la seva col·laboració, excepte Airbnb, amb qui no hi ha una "cooperació voluntària", segons Turisme.

  • 9:58

    Una alumna d’ESO es tira per la finestra d’una escola de Balaguer i resulta ferida

     

    Una alumna de 1r d’ESO de l’escola Vedruna de Balaguer es va tirar per la finestra d’un segon pis del centre aquest dimarts a la tarda. La noia, de 12 anys, va resultar ferida i va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, però no es tem per la seva vida, segons fonts policial. Els fets van passar cap a les 5 de la tarda, quan els alumnes ja recollien per marxar a casa. La noia, per causes que encara es desconeixen, va pujar a una taula, es va tirar per la finestra i va caure a un pati interior del centre. Els alumnes i professors que van presenciar l’incident van avisar els serveis d’emergències. La noia va patir fractures a les cames i el maluc.

  • 9:45

    Desmantellen diverses plantacions de marihuana a les Terres de l'Ebre i detenen 11 persones

     

    Els Mossos d'Esquadra han desmantellat diverses plantacions de marihuana a les Terres de l'Ebre, una operació que ha acabat amb 11 detinguts, 10 homes i 1 dona. S'han fet 7 entrades i escorcolls a l’Ametlla de Mar, el Perelló, Camarles, Deltebre i Salou. La investigació continua oberta.

  • 9:29

    La gelada de la matinada a Ponent afecta cultius de fruita dolça

     

    La gelada que s'ha registrat aquesta matinada amb valors per sota dels zero graus a diversos municipis de les comarques de Ponent pot afectar la fruita dolça. En especial, aquelles finques que no compten amb sistemes antigelada, ha dit el president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué. Per això, des del sindicat insten als partits polítics i al futur govern català a fer una inversió directa per dotar els cultius de fruita dolça i de vinya amb "sistemes antigel i antipedra".

  • 9:15

    Laure Vega (CUP): "No és que la CUP pugui investir Illa, és si Illa seria capaç de reconèixer l'autodeterminació"

     

    La número 2 de la CUP per Barcelona pel 12M, Laure Vega, no ha rebutjat que el seu partit estigui disposat a seure per parlar d'una possible investidura tant de Salvador Illa com de Carles Puigdemont, si s'aborda l'habitatge, la inflació i el dret a decidir. Vega ha posat aquestes condicions als candidats socialistes i Junts pel pròxim 12M. 

  • 8:50

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimecres 24 d'abril d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:45

    Ràdio Nacional lliura aquesta nit els Premis Sant Jordi de Cinematografia.
     

     

    L’actriu Meg Ryan rebrà el premi d’honor en l’edició número 68 d’aquests guardons. També han resultat premiades Gemmes Cuervo, Carolina Yuste i l’Associació de Dones cineastes i mitjans audiovisuals, CIMA. En parlarem avui amb l’actriu membre de l’entitat, Montse Alcoverro. També ens visitarà la directora del programa de Ràdio4 ‘A Contrallum’, Sílvia Tarragona, que farà de fil conductor de la gala d’aquesta nit. 

     
  • 8:40

    La Generalitat regularà avui el lloguer de temporada.

     

     

    Amb la nova norma, l’objectiu de la Generalitat és evitar que els propietaris de pisos arrendats vulguin evitar el topall de preus optant per aquesta fórmula. El lloguer de temporada no està regulat a la llei d’habitatge i està pensat per persones que no estableixen la seva residència habitual en aquests immobles. El Govern central iniciarà aquest divendres contactes amb el sector per regular a tot Espanya aquest tipus de contractes .
     

     
  • 8:35

    Aragonès, a Belfast. 

     

     

    A 48 hores perquè arrenqui la campanya electoral, Pere Aragonès visitarà avui Irlanda del Nord per reunir-se amb la primera ministra irlandesa. Una trobada que, segons Aragonès reforçarà llaços entre dos territoris que, diu, comparteixen objectius i anhels. 

  • 8:30

    Diada de Sant Jordi amb regust de precampanya. 

     

     

    Els candidats a les eleccions del 12M acompanyats pels líders dels partits han volgut fer-se un forat a dos dies perquè arrenqui la campanya electoral. S'han barrejat amb els ciutadans, han plantat parades i han omplert d'actes de partit, i institucionals un sant jordi que ha deixat una flaire preelectoral. Un dia en què l'ús del català s'ha fet un forat en els discursos on el protagonisme el continuen tenint els pactes postelectorals. 
     

     
  • 8:25

    Els llibreters estan satisfets amb la participació i les vendes. 

     

     

    A falta de conèixer el llistat definitiu que es publicarà el 29 d'abril, ahir vam conèixer alguns dels autors més venuts per Sant Jordi. En ficció han estat Ramon Gener, Xavi Coral, Joël Dicker, Eva Baltasar, Eduardo Mendoza i Javier Castillo. En no ficció, alguns dels més buscats han estat Carles Porta, Quim Monzó, Xevi Verdaguer, Maria Nicolau i Marian Rojas. Des del Gremi de Llibreters, el secretari tècnic Marià Marín, està satisfet amb les xifres de vendes. 

     
  • 8:20

    Èxit de la diada de Sant Jordi aquest any, recuperant espais, i moviment entre les parades. 

     

     

    Les vendes de roses per la diada de Sant Jordi s'han situat al voltant dels set milions tal com havien pronosticat des del Gremi de Floristes de Catalunya. Pel que fa a les més venudes, reiteren que la vermella és la protagonista de les vendes, i que enguany la tendència a comprar-la, fins i tot, ha augmentat. 

  • 8:15

    Dispositiu a Tarragona contra el tràfic de droga.

     

     

    A Tarragona, els Mossos d'Esquadra han desplegat a primera hora d'aquest dimecres un dispositiu a Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona contra un grup especialitzat en el cultiu i tràfic de marihuana. S'estan fent diversos escorcolls, entre d'altres a Salou i Deltebre. 

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dimecres 24 d'abril de 2024

     

     

    Consulta aquí les notícies més destacades d’ahir.

     
  • 10:00

    La directora de ILC explica què podem esperar del pla de comprensió lectora

     

    La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe Irigoien, admet que no es llegiran els 2 milions de llibres venuts per Sant Jordi. "És una gran cosa que, durant un dia, el llibre estigui al centre i la gent se'l compri". 

    Izaskun Arretxe: "No es llegiran els milions de llibres de Sant Jordi"

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz