Televisión

El Govern va renovar el compromís amb el Hard Rock minuts abans de pactar els pressupostos amb el PSC

  • Els Comuns li retreuen "mentir" sobre el projecte, la línia vermella per no donar suport als pressupostos

  • Aturem Hard rock assegura que l'acord demostra que els contractes de compra estaven caducats

Maria Bosch
2 min.

La polèmica pel Hard Rock torna a sortir en primera plana després de fer-se públic que el Govern va renovar el seu compromís amb els terrenys del projecte minuts abans de tancar l'acord de pressupostos amb el PSC, el 27 de febrer.

El Hard Rock entra en campanya electoral

Tot just un dia abans del començament de la campanya electoral del 12 de maig, el macrocomplex ja se situa a la diana dels retrets entre els Comuns i la Generalitat. L'Acord de Govern del 27 de febrer, sobre la compra i venda dels terrenys, renova el de gairebé quatre anys abans.

Un acord, amagat?

El dia de l'encaixada de mans entre el president Pere Aragonès i el líder dels socialistes Salvador Illa pels pressupostos de la Generalitat, l'executiu havia tancat un acord per renovar la ruta per la compra dels terrenys del Hard Rock. De fet, el document està signat només uns 30 minuts abans de comunicar l'entesa entre Aragonès i Illa.

En el primer acord, del 15 de desembre de 2020, el Govern ordenava a l'Incasòl la compra a Criteria Caixa dels terrenys on s'ha d'ubicar el complex per 120 milions d'euros en el termini màxim de dos mesos a comptar des de la publicació de l'aprovació definitiva del PDU. Després, l'entitat pública havia de vendre'ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l'empresa promotora de Hard Rock.

En el segon acord, del 27 de febrer del 2024, es manté l'encàrrec a l'Incasòl "per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal d'adquirir i amb posterioritat alienar" els terrenys, però no especifica el preu de compra ni el termini màxim.

La polèmica pel Hard Rock torna a situar-se al centre del debat polític | Pilar Ribas

Aquest darrer Acord de Govern no es va mencionar a la roda de premsa posterior ni es va facilitar als mitjans de comunicació, com es fa habitualment. Sí que es va penjar en el portal de dades obertes de la Generalitat.

I així ho ha defensat Aragonès, que assegura que el nou l'acord "no canvia el rumb ni la naturalesa del projecte que hi havia fins ara" i que només actualitza característiques "tècniques". Aragonès atribueix les crítiques a una "dinàmica electoralista".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz