Televisión
L'entrevista

Santi Rodríguez: "No veig que Puigdemont sigui reciclable"

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
4 min.

El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, descarta un pacte postelectoral amb Junts si és per parlar d'autodeterminació, amnistia i indults: "No veig que Puigdemont sigui reciclable", ha dit. Diu que darrere la campanya electoral de Junts només hi ha la situació de l'expresident català i troba a faltar la Convergència de l'any 2011 amb la que sí, que s'hi podrien entendre.

"El 2011-2012 vam pactar amb Convergència. Si hem de parlar de l'impost de successions, ens posarem d'acord. De l'amnistia? No. Ells només volen parlar d'això", ha sostingut el líder dels populars catalans. En aquest sentit econòmic, sí que obre la porta a parlar d'un nou model de finançament, però demana "fer els deures" des de Catalunya.

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, assegura que el PP a Catalunya tampoc farà president al candidat socialista, Salvador Illa, ja que ha de canviar "molt" l'escenari: "Amb aquest Partit Socialista entregat als desitjos dels independentistes és impossible pactar-hi". En aquest sentit, Rodríguez aspira a poder votar a un president popular: "No em puc presentar aspirant a fer a Illa o a un independentista president", ha insistit.

D'altra banda, remarca que la convocatòria de les eleccions catalanes del 12 de maig es va produir enmig de la negociació per integrar a Ciutadans al PP a les europees. A causa d'aquesta convocatòria imprevista, que van trigar uns dies a designar a Alejandro Fernández com a candidat, ha assegurat. Afegeix que la negativa dels taronges va acabar de "torpedinar" les negociacions entre el PP i Ciudadanos en l'àmbit estatal.

Critica la reunió de Foment amb Puigdemont

El secretari general del PP de Catalunya també ha criticat que la patronal Foment del Treball s'hagi reunit a Perpinyà amb Carles Puigdemont, a qui qualifica de "persona fugada de la justícia": "Puigdemont no és el millor exemple de comportament pels empresaris. És el responsable que 6000 empreses marxessin de Catalunya", ha etzibat. En aquest sentit, lamenta que Barcelona hagi perdut la segona posició en nombre de multinacionals al territori a favor del municipi d'Alcobendas: diu que és una mostra "d'un declivi constant de l'economia catalana" arran del procés independentista, culpabilitzant Puigdemont.

"Collboni està complint: Acabar amb el Colauisme"

En clau municipal, creu que no hi ha penediment "en línies generals" per haver fet alcalde de Barcelona a Jaume Collboni, per bé que diu que qui hauria de respondre és Daniel Sirera, el líder dels populars a l'ajuntament. Rodríguez retreu el tracte del batlle als populars, però considera que les condicions d'acabar amb el colauisme, i que Ada Colau i els comuns no entressin al govern municipal s'està complint. "Ha d'arrasar amb el colauisme que ha deixat una ciutat tancada, refractària al turisme, que dificulta la mobilitat de persones i vehicles i no té atractiu empresarial", ha argumentat.

Crítiques a Pedro Sánchez

El secretari general del PP català diu que és "molt probable" que els populars portin la Llei d'Amnistia al Tribunal Constitucional, tot i que posa en dubte que els donin la raó. Considera que "el més raonable" seria que es dissolgués el Congrés de Diputats i tornar a eleccions generals davant la negativa de Pedro Sánchez de trencar l'acord amb els independentistes. "Ell té un full de ruta. Està encargolat a l'escó i a la Moncloa", critica.

En aquest sentit, Santi Rodríguez també acusa el president del Govern d'Espanya de colonitzar les institucions posant persones afins entre els lletrats del Congrés, dins del Tribunal Constitucional o a RTVE: "Està doblegat a allò que vol Pedro Sánchez. Colonitzar les institucions. Costa mot intentar negociar", ha lamentat.

D'altra banda, Santi Rodríguez accepta la relació entre els pitjors resultats del PP a Catalunya i l'època "més dura" del Procés, perquè són dades objectives, però diu que no és "tant simple com això". En aquest sentit, desvincula l'inici del d'aquest procés independentista de l'actitud dels populars amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz