Televisión
L'entrevista

Gerardo Pisarello: "El PSC està pujolejant molt"

Notícia - Cafè d'idees 
CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El secretari primer de la Mesa del Congrés Gerardo Pisarello creu que el PSC està "pujolejant molt" i mira "cada cop més" a l'antiga Convergència: "Sents parlar a Salvador Illa i el veus massa entusiasmat amb la vella Convergència. És una mala notícia per les esquerres", ha lamentat. El diputat dels comuns i Sumar carrega contra la tendència cap al conservadorisme dels socialistes catalans i posa de referència el PSOE de Pedro Sánchez: "És més d'esquerres que el que està dient en campanya Salvador Illa i el que fàcticament està fent Jaume Collboni".

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, també critica al candidat d'ERC, el president Pere Aragonès, a qui acusa de manca d'ambició: "De la mateixa manera que veig el PSC més conservador dels últims temps, també hem vist un Pere Aragonès de gestió erràtica. No ha tingut l'ambició que la conjuntura mereixeria". En aquest sentit, retreu als republicants fer més propostes durant la campanya electoral que des del Govern.

"Hi ha sectors de Junts que s'enyoren del pacte del Majestic"

El diputat de Sumar Comuns afirma que la seva formació política apostarà per pactes postelectorals "amb les forces progressistes i arribar fins i tot a la CUP" i diu que no governaran amb Junts per Catalunya: "No volem a Junts dins del govern. Tenim diferències molt profundes. Treballarem perquè pugui haver-hi govern on els esquerres es puguin entendre", ha argumentat. Això no obstant, no ha descartat fer-ne president a Carles Puigdemont: "Hem de veure quins són els números".

En aquest sentit, Pisarello diu sentir-se preocupat pel creixement de l'extrema dreta i que aquestes formacions arrosseguin a altres partits, com diu que ha passat amb el PP. "El dilema de Puigdemont: Entendre's amb el govern de coalició o fer un gir cap al PP. Hi ha sectors de Junts que s'enyoren del pacte del Majestic", ha argumentat.

Diu que Jaume Collboni està acomplexat per si Ada Colau entra al govern

Pisarello diu haver-se penedit del suport a la investidura de Jaume Collboni i se sent decebut: "Pensàvem que faria polítiques progressistes. Ens hem trobat que aquest Collboni està acomplexat per si Ada Colau entra al govern". El diputat de Sumar Comuns retreu a l'alcalde de Barcelona haver suprimit el 30% d'habitatge social a les promocions immobiliàries, un atac a la pacificació dels carrers o una vocació malaltissa per agradar als grans poders econòmics, ha apuntat.

Atac de l'Iran a Israel: "S'està jugant amb foc"

D'altra banda, Gerardo Pisarello diu que l'atac de l'Iran a Israel de dissabte a la nit "s'està jugant amb foc" però és "el producte d'una actuació irresponsable del govern" de Benjamin Netanyahu, que va bombardejar l'ambaixada de l'Iran a Damasc. "Netanyahu està acusat de genocidi a Gaza i està intentant arrossegar a altres països a una guerra regional", ha advertit.

Reclama una Europa que treballi per la pau "i no pels lobbies militaristes", davant l'atac amb drons i míssils i diu que l'inquieta no veure prou esforç negociador a Gaza: "Estem assistint a un genocidi en directe. Milers de nens i dones a qui no arriben els aliments. M'agradaria que al costat d'això, deixés de vendre armes a Israel". El secretari primer de la Mesa del Congrés troba a faltar un nou moviment al carrer de No a la guerra i diu sentir-se deixebla d'Arcadi Oliveras: "Si vols evitar la guerra, has de treballar per la pau".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz