Cataluña
Art digital

Què significa NFT? Descobreix-ho a l'exposició 'This Fucking Name'

Punts de Vista  
  • 'This Fucking Name' és la primera exposició sobre el món de les NFTs a Barcelona

  • Qualsevol objecte pot convertir-se en una obra d’art digital amb un certificat d’autenticitat

  • Tens disponible el reportatge de 'Punts de vista' a rtveplay.cat

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
2 min.

Sabies que qualsevol objecte pot ser convertida en NFT? Les inicials venen de Non -Fungible Token. Per tant, qualsevol cosa pot transformar-se en una obra d’art digital certificada. Segons explica al programa ‘Punts de vista’ Oriol Armengou, de la Galeria House of Chappaz, NFT és un sinònim d’un certificat digital d'autenticitat que assegura que aquella obra és única i intransferible.

Obra digital a l'exposició 'This Fucking Name' RTVE Catalunya

‘This Fucking Name’ és la primera exposició sobre el món dels NFTs a Barcelona. Les obres les podem trobar a món virtual o al món físic a la galeria House of Chappaz que es pot visitar fins al 30 d’abril. Un dels objectius d’aquesta exhibició experimental és explicar de manera clara al públic què és una NFT i com funciona. A més, pretén ajudar els artistes a entendre “com utilitzar aquest format per expressar la seva obra i ampliar el seu discurs”, apunta Armengou.

Un art més global

Molts són els artistes que veuen en l’art digital una oportunitat per tirar endavant. “No necessiten tenir una galeria o tenir una institució que els doni suport en això simplement ho pots fer digital i et pots guanyar la vida com a artista sense entrar en un sistema establert des de fa molt de temps.”, detalla Xandro Vallès, col·leccionista d'Aggtelek, a ‘Punts de vista’.

Un altre avantatge del criptoart, d’acord amb Oriol Armengou, és que les galeries tradicionals tenien els seus mercats més locals i amb l’art digital augmenten les oportunitats d’arribar a un públic més ampli: “S'obren multitud de possibilitats no solament per l'artista per difondre el seu discurs i fer-lo créixer en aquest suport sinó també pel que fa a audiències, per guanyar una globalitat que fins ara no podien tenir”. El fet de tenir NFTs és que en el seu format virtual les obres es poden veure, per exemple, un ordinador i també es poden exposar a través de pantalles com a l’exposició ‘This Fucking Name’ de la Galeria House of Chappaz.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz