Cataluña
Art

Kelly Arrontes: "Soc cega, però primer soc artista"

Punts de Vista  
  • La pintora Kelly Arrontes només conserva el 9% de visió en un sol ull

  • L’artista fa servir els seus murals perquè la gent es fixi en les seves capacitats per sobre de la seva ceguera

  • Pots veure el reportatge de 'Punts de vista' a RTVEPlay.cat

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
2 min.

La pintora Kelly Arrontes va néixer amb miopia magna i actualment només conserva un 9% de visió en un sol ull, però això no l’ha impossibilitat convertir-se en una reconeguda muralista. Al reportatge de ‘Punts de vista’, disponible a RTVEPlay.cat, Arrontes explica que tothom li deia «Que bé que ho fas per ser cega!» i ella va voler comprovar si realment era bo el que feia o a la gent li agradava per no veia bé. “Soc cega, però primer soc artista. Vaig arribar a dubtar de la meva obra.”, assegura.

Kelly Arrontes va aprofitar un concurs del Parc Científic de Barcelona per saber si realment la seva obra era vàlida o no. El seu talent es va confirmar amb la proposta ‘L’aigua és vida’, un mural de 125 metres que va pintar als passadissos del Parc. “Destacaria d’ella aquesta barreja d’art singular amb sentiment i les textures”, diu Maria Terradas, directora del Parc Científic. La pintora també ha creat una exposició sobre biotecnologia.

La pintora Kelly Arrontes al mural 'L'aigua és vida' RTVE Catalunya

Les capacitats per sobre de la discapacitat

Des de ben petita Kelly Arrontes tenia car que volia ser artista: “Jo l’únic que volia era viure de l’art, fos com fos”. El seu primer record és tenir un pinzell a la mà o un llapis mentre dibuixava. La muralista és conscient de les seves limitacions i per això en les seves creacions usa el seu potencial per contrarestar-les.

La pintora Kelly Arrontes RTVE Catalunya

Vull que tothom gaudeixi de la meva obra

La seva obra més que murals són baixos relleus plens de textures i formes que la gent pot tocar. “El meu segell és que tot té sentit. Vull que tothom gaudeixi de la meva obra”, diu l’artista. Fa servir el seu art perquè la gent es fixi les seves capacitats per sobre de la seva ceguera. D’aquesta manera vol inspirar les persones a construir els seus propis somnis. “Si jo puc, ells poden i entre tots podem generar una societat més tolerant i inclusiva.”, afegeix l’artista.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz