Cataluña
L'art traspassa fronteres

La pintora i il·lustradora Eva Armisén triomfa a Corea del Sud

Punts de Vista  
  • Les obres d’Eva Armisén han captivat Corea del Sud

  • L’artista és molt coneguda al país asiàtic i al maig presentarà una nova exposició

  • Recupera el reportatge de 'Punts de vista' a rtveplay.cat

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
2 min.

Les obres de la pintora i il·lustradora Eva Armisén han captivat Corea del Sud. Durant dotze anys ha estat viatjant al país asiàtic, on és molt coneguda. “Noto que en l’àmbit emocional no estem tan lluny i la meva pintura arriba a aquesta emoció directament i crec que amb ells ha connectat”, explica l’artista a ‘Punts de vista’, programa disponible a rtveplay.cat.

Jo pinto quan m’emociona alguna cosa amb la fantasia de parar el temps

“Jo pinto quan m’emociona alguna cosa amb la fantasia de parar el temps i retenir aquest moment i tornar-hi quan vulgui i crec que ells han captat això molt bé”, ha afegit Armisén.

Eva Armisén, pintora i il·lustradora RTVE Catalunya

La il·lustradora s’ha convertit en un fenomen, inclús les escoles treballen amb els seus dibuixos. Segons detalla la pintora, a Corea l’art i els infants van freqüentment a fires artístiques. “Està com molt obert a tothom i consideren que part creativa té un valor extraordinari.”, apunta la pintora.

Eva Armisén comenta que ha pogut exposar les seves obres pels carrers de Corea: “Jo sempre he defensat la pintura com a una cosa popular que havia d’apropar-se en lloc de tancar-se a llocs de difícil accés i allà sí que m’ha permès això”.

Noia coreana es fa una selfie amb una obra d'Eva Armisén RTVE Catalunya

Exposicions

Saragossa acull fins a l’abril “Alegría”, la mostra més gran que li han fet mai a Espanya. Hi ha més de 200 treballs exposats. “He intentat fer com un recorregut per tota la meva obra, que s’expliqués i que fos com una celebració de la pintura”, diu l'artistaa ‘Punts de Vista.

Corea del Sud acollirà al maig, i durant nou mesos, una nova exposició d’Armisén. Després de dos anys, a causa de la pandèmia, tornarà al país: “ho trobo molt a faltar”, assegura.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz