Cataluña
Gaffitis

TvBoy, l'artista que barreja l'art urbà amb el Pop Art

Punts de Vista  
  • L’artista urbà TvBoy ha fet de les parets i el mobiliari dels carrers els seus espais expositius

  • També ha mostrat les seves obres en museus de Venècia, Roma, Berlín, Beirut o Washington

  • Tens disponible el reportatge de 'Punts de vista' a RTVEPlay.cat

MARINA SÁNCHEZ ALCOLEA
2 min.

L’artista italià TvBoy ha fet de les parets i el mobiliari urbà els seus espais expositius amb els seus graffitis, però també ha mostrat les seves obres en museus de Venècia, Roma, Berlín, Beirut o Washington. A més, el 2020 va publicar el llibre ‘TVBoy: la calle es mi museo’. A ‘Punts de vista’, disponible a RTVEPlay.cat, TvBoy defineix el seu estil com urban - Pop Art perquè treballa principalment al carrer i li agraden els colors d’aquest moviment artístic.

Art democràtic

El carrer és una galeria a cel obert

TvBoy remarca que el seu art és democràtic perquè “és per a tothom, no hi ha un preu. El carrer és una galeria a cel obert.” L’inconvenient és que com el seu treball està a l’aire lliure és molt efímer i les seves obres a vegades duran només uns dies. Per això, les ha de retocar com ha fet recentment amb el retrat de Raffaella Carrà a Barcelona.

Retrato de Raffaella Carrà hecho porr TvBoy RTVE Catalunya

A l'artista del graffiti li agrada tractar temes contemporanis, és a dir, del que està passant al món. “Si hi ha un argument que capti la meva atenció, intento donar la meva interpretació,” comenta TVBoy a ‘Punts de vista’. L’obra que més l’emociona a l'italià és una que va pintar al vaixell d’Open Arms. Abans de fer-la, el capità només li va posar una condició: no volien una obra polèmica o satírica sinó una imatge que transmetés il·lusió a les persones rescatades del mar. Una dona donant les gràcies amb les mans obertes va ser el resultat.

Mural de TvBoy al vaixell d'Open Arms RTVE Catalunya

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz