Cataluña
Covid-19

S'eliminen les quarantenes als contactes estrets no vacunats a partir de dissabte

  • Aquestes quarantenes ja es van eliminar per a les persones vacunades fa alguns mesos

  • La decisió de suprimir definitivament els aïllaments als contactes de positius es deu als alts nivells d'immunitat de la població

  • Així avança la vacunació a Catalunya

Nadia Somoza
2 min.

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha decidit eliminar les quarantenes de contactes estrets per COVID-19, independentment de la seva situació vacunal.

Segons ha anunciat el Ministeri de Sanitat en finalitzar la reunió, aquesta mesura entrarà en vigor a partir del pròxim 5 de març.

Extremar la precaució

En qualsevol cas, la Comissió ha recomanat que durant els 10 dies posteriors a l'última exposició els contactes estrets de casos confirmats "extremin les precaucions i redueixin tot el possible les interaccions socials utilitzant de manera constant la màscara i mantenint una adequada higiene de mans".

"Especialment, s'ha d'evitar el contacte amb persones vulnerables", aclareix el Ministeri. Precisament, sobre aquest tema la Comissió de Salut Pública també ha acordat emetre la recomanació de "extremar les mesures preventives dirigides a la protecció de les persones més vulnerables".

Aquestes quarantenes ja es van eliminar per a les persones vacunades fa alguns mesos, si bé Sanitat recomanava limitar les seves activitats fora de casa en els 10 dies posteriors a l'últim contacte amb un cas confirmat, i insistia en l'ús "constant" de la màscara.

91,1% de la població vacunada

Amb el 91,1% de la població espanyola major de 12 anys vacunada, es preveu que aquesta mesura beneficiï, sobretot, als menors amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys, uns 3,3 milions en tota Espanya, amb baixes taxes de vacunació encara.

Per a aquest grup de població, el procés d'immunització va començar fa només dos mesos, el passat 15 de desembre i, precisament per això, i pel fet que l'interval entre la primera i la segona dosi és de 8 setmanes, només 547.702 nens compten amb la pauta completa (el 16,7% dels menors de 12 anys). Quant a la primera dosi, segons l'últim informe de vacunació, un total d'1.878.352 nens compten ja amb ella (57,1% d'aquest grup de població).

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz