Cataluña
Mascaretes

La mascareta en interior deixarà de ser obligatòria setmanes després de retirar-se a l'escola

Nadia Somoza
2 min.

El ràpid descens de la sisena onada ens posa més a prop de la normalitat. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que entre tres setmanes i un mes després de retirar la mascareta en interiors a les escoles es generalitzarà a tota la població. En declaracions a La Xarxa, el conseller ha defensat aquesta retirada "gradual" i ha explicat que ho portaran al Consell Interterritorial aquesta setmana.

En aquest sentit, ha confiat que podran "persuadir" la resta de comunitats i que s'acabi apostant per aquesta estratègia. Tot i això, ha afirmat que serà recomanable seguir portant-la en llocs de molta concentració, com el transport públic, o en el cas de persones vulnerables.

Argimon ha defensat la normalització a poc a poc de la vida diària, tot i que ha dit que s'ha de ser conscient que una setena onada pot arribar. En tot cas, ha dit que si les coses empitjoren, s'haurà de fer un pas enrere.

Pel que fa a la nova vigilància de la covid que s'hauria d'establir a partir de l'abril, ha explicat que es deixarà de comptar cas a cas, però que hi haurà un sistema de vigilància "reforçat" que permetrà conèixer una estimació de la incidència del virus, com passa ara amb la grip. També se seqüenciaran tots els casos greus que arribin a l'UCI i aleatòriament casos comunitaris –ara es fa entre un 5 i un 8% de seqüenciació de casos positius-.

Quarantenes als centres d'educació especial

El conseller també ha explicat que estan revisant si es mantenen les quarantenes als contactes estrets a les escoles d’educació especial. Fa uns dies el Dincat va reclamar que se’ls apliqués el mateix protocol que a la resta de centres educatius. Criticava que no s’hagués consultat la mesura al col·lectiu i considera que la decisió estigmatitza aquests alumnes.

Salut desactiva l'opció de comunicar els positius a través de les farmàcies

A partir d'aquest dilluns, ja no es pot notificar un cas de covid a les farmàcies. D'aquesta manera, les persones amb test d'antígens positiu fets a casa, hauran de comunicar el resultat a través de l'eConsulta des de La Meva Salut o del web La Meva Salutcitasalut.catEl Departament recomana que aquesta sigui la manera de fer-ho per no carregar l'atenció primària, però també es pot fer contactant amb el CAP.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz