Televisión
L'entrevista

Víctima de violència masclista: "Hi ha un primer senyal de violència de gènere, després va creixent"

Notícia - Cafè d'idees 
  • Carla Rodríguez, víctima de violència de gènere: "Li molestava com vestia, no podia posar-me biquini"

  • Xesca Fort organitza tallers per sensibilitzar de la violència que incorporen algunes lletres de cançons

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, al programa 'Cafè d'idees' tracta aquesta xacra amb una víctima i una especialista. Carla Rodríguez ha compartit amb el programa com va patir violència de gènere per part de la seva parella, quan tan sols tenia 14 anys. Aquesta noia, que ara té 20 anys, ha relatat algunes actituds i comportaments que en aquell moment no sabia que corresponien a violència contra la dona: "Li molestava que anés en biquini". O que anés vestida d'una determinada manera: "És una cosa de control, que només em pogués observar ell". En una entrevista al 'Cafè d'Idees' amb Gemma Nierga, la Carla ha ressaltat que no es va adonar que patia violència fins que ho va veure un programa de televisió: "Vaig dir, però si això em passa a mi!".

"El sistema judicial s'hauria de revisar"

Carla Rodríguez ha explicat que més enllà de les agressions físiques com "algunes puntades" que va patir, hi ha tot un patiment psicològic: "Que t'insulti, que et digui de tot, després de cada baralla, acabes destrossada psicològicament".

Sobre el suport que va rebre durant tot el procés judicial, Rodríguez ha lamentat no haver-se sentit acompanyada durant el procés judicial durant el procés arran de la seva denúncia: "Em vaig sentir molt jutjada durant tot el procés, em van fer testificar moltes vegades, semblava que era jo qui havia fet alguna cosa malament".

Carla fa la vista enrere i se sent orgullosa d'haver pogut sortir d'aquesta relació gràcies al suport de tota la seva familia i de tot el que ha après: "El patiment no hauria d'existir en una relació".

"Sempre hi ha un primer senyal"

Gemma Nierga també ha parlat amb Xesca Fort, víctima de violència masclista i cantant que fa pedagogia a estudiants sobre la violència contra les dones. Fort ha assegurat que "sempre hi ha un primer senyal" en els casos de violència de gènere, i que després va creixent.

Aquesta cantant organitza el taller "Línies borroses" per sensibilitzar als joves sobre la violència masclista a través de la música i l’estudi de lletres de cançons i ha alertat que cal fer visibles formes "potser molt inconscients" de violència i exposar els relats de violència.

"Es normalitza el sexe vinculat a la violència"

Fort ha mostrat les lletres d'algunes cançons que incorporen "la idea de violència" com també passa al "porno" i ha lamentat que s'acabin naturalitzant els missatges de violència: "Com s'escolta moltes vegades al dia es normalitza amb una idea parcial".

Fort s'ha convertit en un exemple de com utilitzar la música i la veu per fer pedagogia en contra de la violència masclista.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz