Televisión
L'entrevista

David Cid: "No vetaríem mai cap formació d'esquerres"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El portaveu d'En Comú Podem diu que Ada Colau decidirà si continua: "Jo estic convençut que pot revalidar"

  • David Cid: "La partida del Hard Rock no pot estar al pressupost"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
3 min.

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha criticat la "política de vetos" entre les esquerres i ha defensat que la seva formació no les defensaria mai en el context de les negociacions dels pressupostos de la Generalitat pel 2021. "Si Jèssica Albiach fos la presidenta de la Generalitat, no vetaríem mai cap formació d'esquerres", ha sentenciat durant una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga.

En aquesta línia, el portaveu d'En Comú Podem ha ressaltat que no entén que el suport de la CUP sigui incompatible amb el PSC.

A més, ha afegit que aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va traslladar als comuns que es reuniria amb el cap de l'Oposició al Parlament i president del grup parlamentari dels socialistes al Parlament, Salvador Illa, però que no contemplava un acord amb el partit socialista "Nosaltres no juguem a la política de vetos".

David Cid diu que al projecte de pressupostos catalans els manca ambició.

"La partida del Hard Rock no pot estar al pressupost"

David Cid ha demanat que s'aparqui el projecte del Hard Rock dels pressupostos de 2022, tot i que ha rebutjat fer-ne una "línia vermella" per donar el suport als comptes.

Sobre el projecte dels Jocs Olímpic d'hivern, ha fet valdre que el Govern inclogués una consulta després que la CUP ho demanés com una de les condicions per donar suport als pressupostos.

Cid ha considerat "raonable" fer aquesta consulta perquè "el territori pugui opinar si es creu que és un projecte que Catalunya necessita o no".

Cid ha explicat els quatre eixos que voldrien incorporar a la negociació de pressupostos: "Mobilitat sostenible, Salut pública, Suport a la indústria catalana i llei de Barris".

"El Govern està assegut a la taula de diàleg"

El portaveu d'En Comú Podem ha defensat que el Govern de la Generalitat aposti pel diàleg i la negociació: "Està assegut a la taula de diàleg en l'aposta per una negociació entre Catalunya i l'Estat i no en la via del conflicte".

David Cid confirma que al gener hi haurà una nova reunió de la taula de diàleg, que la relació "és fluida" i que l'únic que els faria enrere és que Pere Aragonès abandones la via del diàleg.

"El soci prioritari a Barcelona és Esquerra"

Amb relació als pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona, David Cid, diu que estan al tràmit inicial i que queden 200 milions d'euros en el pressupost per seguir negociant: "Estem disposats a seguir negociant amb Esquerra, és el nostre soci prioritari perquè ho ha estat tota la legislatura".

David Cid no ha volgut desvetllar si l'alcaldessa Ada Colau optarà a un tercer mandat de la ciutat barcelonina: "Ho decidirà ella".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz