Cataluña
L'entrevista

Rafa Vilasanjuan: "El passaport covid és poc efectiu per aturar contagis"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El director d'Anàlisi d'ISGLOBAL demana prudència a la població per frenar l'augment de contagis

  • Sobre el no vacunats: "Hauriem de plantejar si tenen una responsabilitat econòmica amb la despesa"

  • Rafa Vilasanjuan: "La Unió Europea necessita una llei comuna d'immigració"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'ISGLOBAL, Rafa Vilasanjuan, demana prudència a la població per frenar l'augment de contagis de COVID-19 que s'estan produint les darreres setmanes. En una entrevista al 'Cafè d'Idees' amb Gemma Nierga, admet que "els mesos de novembre i desembre no seran fàcils" i fa una crida a utilitzar les mascaretes "com més, millor". Vilasanjuan diu que el passaport covid és "poc efectiu" per aturar els contagis tot i assenyalar que pot ajudar a que la gent sigui més conscient "que tenim un problema".

"El risc són les persones que no estan vacunades"

Pel que fa a la vacunació de la tercera dosi, Vilasanjuan defensa que els col·lectius que necessiten la tercera dosi de la vacuna són els immunodeprimits, majors de setanta anys i personal sanitari: "Les vacunes perden anticossos igual que el nostre organisme, però a les cèl·lules tenim un grau d'immunitat igual. El risc pels contagis són les persones que no estan vacunades".

En aquest sentit Rafa Vilasanjuan s'ha preguntat si les persones que no estan vacunades haurien de pagar les despeses sanitàries en cas que siguin hospitalitzades.

"No podem obrir fronteres amb països poc vacunats"

Rafa Vilasanjuan també posa sobre la taula la necessitat d'arribar a altes xifres de vacunació a escala global, no només prioritzant els interessos més regionals. Rafa Vilasanjuan defensa que a mitjans de l'any vinent s'hauria d'haver vacunat al 70% de la població mundial: "Podem obrir els bars, però no podem obrir fronteres amb els països poc vacunats".

"A Europa calen 5 milions d'immigrants any fins al 2050"

El director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'ISGLOBAL reclama a la Unió Europea una llei comuna d'immigració, per evitar situacions com les que ara s'està produint a la frontera de Bielorússia amb Polònia: "Per començar els hem de donar un espai segur, però sense un marc comú d'immigració això ens tornarà a passa". Rafa Vilasanjuan diu que a Europa ens calen 5 milions d'immigrants per any, fins al 2050 per poder garantir el sistema de pensions o el sanitari: "Si no fem una aposta comuna, serà molt difícil".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz