Cataluña
L'entrevista

Damià Calvet: "Junts reclama a on som, i ho pregunta a ERC"

Notícia - Cafè d'idees 
  • El president del Port de Barcelona diu que han canviat les condicions de la legislatura perquè la CUP "s'ha desmarcat"

  • Damià Calvet confia en el debat d'esmenes: "que es trobin motius per refer unitat"

  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

CAFÈ D'IDEES - RTVE.es
2 min.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha assegurat que les condicions en què van començar aquesta legislatura "han canviat perquè la CUP s'ha desmarcat". En una entrevista al Cafè d'idees amb la Gemma Nierga, ha afirmat que s'haurà de "replantejar" aquesta legislatura, però creu que és "bo i imprescindible" disposar de pressupostos pel 2022: "Junts reclama a on som, i ho pregunta a ERC".

Confia refer unitats al tràmit d'esmenes

Calvet ha circumscrit les diferències entre Junts, ERC i la CUP més "al moment actual" i s'ha mostrat confiat que el debat de les esmenes als pressupostos serveixi per "refer unitats".

Damià Calvet ha afirmat que és una bona notícia pel país que s'aprovin els pressupostos, però lamenta que les picabaralles puguin "malbarati el que va significar l'1 d'octubre".

"Hi ha d'haver un Hard-Rock a Catalunya"

El president del Port de Barcelona s'ha mostrat a favor del projecte del Hard Rock a Vila-seca - Salou i creu que es pot fer sense invertir-hi, "ni un euro públic": "Tenim una part de PIB dedicat al turisme i aquest és turisme de qualitat".

Calvet ha volgut recordar que a finals del segle passat es va decidir dedicar una part del territori català al turisme d’alt valor,  per a projectes com el de Hard Rock.

Els JJOO poden ser un "salt d'escala"

Amb relació al projecte dels Jocs Olímpics d'hivern, el president del Port de Barcelona l'ha valorat com una oportunitat per construir infraestructures que es mantinguin en el territori i permetin fer un "salt d'escala" econòmic. Damià Calvet ha assegurat que hi ha una majoria del país que està a favor de projectes com Hard Rock o els Jocs Olímpics.

"Estem encallats amb l'Hermitage"

El president del Port de Barcelona ha lamentat que l'Ajuntament que presideix Ada Colau no hagi signat el conveni per a construir el Museu de l'Hermitage, si bé valora que hi continua havent diàleg: "Sembla que estem a les trinxeres, però continuem parlant". Calvet diu que Port i Ajuntament coincideixen a voler usos culturals a la zona del port ciutat: "Tots volem que hi hagi usos culturals al Port i d'aquí neix el projecte de l'Hermitage".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz