Televisión
Ple del CongrPle del Congrés

Sánchez garanteix que "mai de la vida" hi haurà referèndum d'autodeterminació

MARC GUASCH
4 min.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha garantit aquest dimecres al Congrés que "no hi haurà referèndum d'autodeterminació" a Catalunya perquè el PSOE "mai de la vida l'acceptarà".

Sánchez assegura que no hi haurà referèndum | Elena Garcia

Sánchez ha rebutjat així les aspiracions dels independentistes catalans, reafirmades pel mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la trobada que han mantingut aquest dimarts a La Moncloa. Ho ha fet durant la seva compareixença davant el Ple del Congrés, en la qual ha explicat les raons dels indults a nou dirigents independentistes del "procés".

Defensa dels indults per garantir la convivència

El president del Govern espanyol, ha defensat que l'indult és legal i constitucional, recordant que Aznar en va concedir més de 2.700 i Rajoy més de 800. En aquesta defensa de la mesura, que ha justificat per utilitat pública per aconseguir la convivència, ha advertit que la "via judicial no val per si sola per garantir la convivència a Catalunya" i ha defensat que els responsables polítics no han de "deixar descansar en els tribunals" la seva responsabilitat política.

Sánchez avisa de que no habrá referéndum de autodeterminación: "El PSOE jamás lo aceptará"

Casado anuncia el recurs del PP al Suprem

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat en la seva intervenció a la cambra baixa el recurs dels populars davant el Tribunal Suprem contra els indults concedits pel Govern als líders del procés. Casado ha posat, de fet, en dubte la promesa de Pedro Sánchez que no hi haurà referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

Casado, a Sánchez: "Me duele España, como a millones de ciudadanos, por su deriva destructiva para seguir en el poder"

Per a Casado, el líder del PSOE pateix "síndrome d'Estocolm" amb els independentistes, però "el pagament d'aquests indults serà la seva quitança com a president i l'epitafi del PSOE constitucional". Al seu judici, l'independentisme ha reprès el seu viatge a cap part, però aquesta vegada, ha dit, "amb Pedro Sánchez de copilot".

Abascal (VOX) emplaça Casado a presentar una moció de censura

El president de Vox, Santiago Abascal, ha retret al líder popular que a l'octubre no secundés la moció de censura que van presentar i l'ha instat a "assumir la seva responsabilitat" i presentar una moció contra Sánchez.

Per Abascal els indults als líders independentistes catalans són "una vergonya més en la història". "Aquesta Cambra ja no representa el sentir dels espanyols perquè el govern se sosté en la mentida" ha sentenciat el líder de Vox.

Asens (Podemos) demana poder parlar de tot, també de l’amnistia

El portaveu d'En Comú Podem en el Congrés, Jaume Asens, ha advertit que una Llei d'Amnistia i un referèndum d'autodeterminació són el camí que queda per recórrer. Asens ha assenyalat que "no podem resoldre el conflicte repetint guions que ens han portat fins aquí".

El líder dels comuns ha insistit que “en el camí per recórrer cal assumir que cal suprimir el delicte de sedició” i ha assegurat que són les claus per establir uns "mínims consensos per a anar a la Taula de Diàleg", en la qual s'ha de "parlar de tot, també d'amnistia".

Rufian (ERC) aplaudeix els indults

El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, ha replicat al president del Govern, Pedro Sánchez, que en la mateixa tribuna des de la qual aquest dimecres ha assegurat que el PSOE mai acceptarà un referèndum d'autodeterminació, en el seu moment va dir que mai hi hauria indults. "Donin-vos temps", li ha dit.

Rufián ha aplaudit la mesura dels indults perquè si bé no serveixen per a solucionar el conflicte polític "són una mesura per a millorar el clima polític, que és el que permet romandre en la centralitat del terreny de joc i no en els extrems, que hi ha fang".

Nogueras (Junts) demana formalitzar el divorci

La portaveu de Junts en el Congrés, Miriam Nogueras, ha avisat Sánchez, que per a iniciar una "nova etapa" de "reconciliació" i de "diàleg d'igual a igual" cal començar per "formalitzar el divorci" entre Catalunya i Espanya i per "respectar el resultat" de les urnes en les quals, ha subratllat, els catalans no van demanar "retrobament", sinó "independència". "Aquesta farsa no es pot aguantar", ha insistit.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz