Televisión
Trobada a La Moncloa

Sánchez i Aragonès inicien el camí del diàleg

  • La trobada arriba una setmana després dels indults i el mateix dia de la decisió del Tribunal de Comptes

  • Aragonès insistirà en l'aposta per l'aministia i el dret a l'autodeterminació, rebutjada ja per Sánchez

  • El president del Govern explicarà dimecres al Congrés dels Diputats les raons dels indults

RTVE Catalunya
2 min.

Una setmana després d'aprovar-se els indults als líders independentistes catalans condemnats pel procés, el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, rep al president de la Generalitat, Pere Aragonés, al Palau de la Moncloa. És la seva primera reunio oficial amb l'objectiu obrir pas al retrobament amb Catalunya.

Pedro Sánchez i Pere Aragonès es reuneixen per primer cop a La Moncloa | Laura Herrero

Sánchez afronta la cita amb Aragonés sota la premissa que ara "l'útil" ara eren els indults als dirigents independentistes, si bé per a "passar pàgina" espera que el Govern "no invisibilitzi" als catalans que no són independentistes.

Sánchez i Aragonès obren la via del diàleg a La Moncloa

Aragonès espera una reunió "útil”

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat a la roda de premsa posterior al consell executiu que el president català espera que sigui una reunió “útil” de treball i no només “una simple trobada de cortesia per fer-se una foto”. En aquest sentit ha explicat que Aragonès vol acordar el contingut, l’ordre del dia i la metodologia de la taula de diàleg i que espera que aquest mateix dimarts “en surti una data”.

El Govern, en aquest sentit, admet que “el punt de partida són dues posicions molt allunyades” i però considera que la trobada ha de servir per abordar “la solució del conflicte polític”.

Posicions molt allunyades

Aragonés, per part seva, reclamarà "l'amnistia de tots els afectats pel procés", així com l'exercici del dret d'autodeterminació. La reunió podria servir també per anunciar quan es reiniciarà la Mesa del Diàleg entre els dos governs, si abans de l'estiu com demanen algunes formacions independentista o després.

Fonts de la Moncloa assenyalen que tenen total disposició, malgrat que l'agenda del president cada vegada s'estreny més, encara que alerten que la Mesa serà difícil i "tortuosa" i insisteixen que l'important és tractar propostes que siguin viables.

Sánchez i Aragonès a La Moncloa RTVE

Tampoc veuen amb mals ulls separar en el temps la polèmica pels indults de la "agenda del retrobament" que es pretén reeditar en aquesta Mesa de Diàleg dos anys després que Sánchez la hi lliurés a l'expresident Quim Torra després de mesos de desacords. L'endemà de l'entrevista amb Aragonés, el president del Govern se sotmetrà dimecre a examen Congrés els indults als nou dirigents independentistes ja excarcerats, on tornarà a trobar-se les crítiques de la dreta i les exigències dels partits independentistes.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz