Televisión
Acció unitaria

Els empresaris catalans reclamen en un manifest el final de la violència

RTVE Catalunya
2 min.

Clam unitari de l’empresariat català per dir prou als actes de violència de les darreres setmanes. Les patronals Foment i Pimec, associacions de comerciants com Comertia i Barcelona Oberta, o la Federació Espanyola d'Agències de Viatges, són algunes de les prop d'un centenar d’organitzacions que han signat un manifest on exigeixen a la Generalitat i als ajuntaments "actuar sense complexes” i “exercir la seva autoritat” per "recuperar la pau i la convivència als carrers".

Gran acte unitari a Arc de Triomf

El sector empresarial de Catalunya prepara precisament pel dia 4 de març a Barcelona un gran acte de rebuig dels actes vandàlics i per a reclamar que es posi el focus en la defensa de l'activitat econòmica. El manifest, que encara s'està ultimant, és la resposta pràcticament unànime del sector empresarial i econòmic de Catalunya als gairebé quinze dies de disturbis i pillatges que s'estan vivint als carrers.

La fi de la violència és imprescindible, segons expliquen, per a mantenir la cohesió social i, al mateix temps, els llocs de treball, una cosa especialment important en aquests moments de crisi econòmica a conseqüència de la covid-19.

Suport de entitats culturals i socials

A més d'entitats de l'àmbit econòmic, el manifest compta amb la rúbrica d'organitzacions del món cultural i social. Els empresaris expressen la seva preocupació per la destrucció d'establiments comercials i els saquejos que s'han produït, i que les forces de seguretat atribueixen a grups de radicals organitzats especialment violents. Adverteixen, a més, del perjudici que pot tenir per a la imatge de Barcelona les imatges que s'estan difonent de les accions violentes als carrers.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz