Televisión

Acord per a una reducció temporal de plantilla a Freixenet

  • La companyia i els sindicats pacten reduir la jornada de 615 treballadors entre un 20 i un 50% fins al 31 de desembre

  • La mesura s'aplicarà a partir del 13 de maig i l'empresa compensarà la plantilla amb ajudes addicionals

Roger Franco
2 min.

El grup Freixenet i els sindicats han anunciat aquest dissabte que han arribat a un acord sobre les condicions de l'Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) per causes econòmiques pocs dies després que el Govern tombés el presentat per causa de força major. Els 615 treballadors afectats de Freixenet i de Segura Viudas veuran reduïda la seva jornada laboral entre un 20% i un 50% a partir del 13 maig i fins a finals d'any per contrarestar la falta de raïm i vi base, provocada per la sequera que s'arrossega des del 2021.

En un comunicat, l'empresa cavista assegura que la negociació amb els representants de la plantilla ha estat "ràpida i constructiva" i afegeix que "la intensitat de la mesura s'adaptarà segons l'època de l'any i els efectes derivats de la sequera". Segons la companyia, Freixenet compensarà a la plantilla afectada amb ajudes complementàries, "a més al subsidi que rebin per part de l'administració pública". Paral·lelament, també s'ha acordat protegir a determinats col·lectius, pagues extres i vacances.

El cava se sobreposa a la sequera

A principis de setmana, la Generalitat va denegar l'ERTO de Freixenet perquè no veia acreditada la causa de força major per sequera que al·legava l'empresa. En aquell moment, el Govern va detallar que la força major només es pot acreditar quan hi ha elements "imprevisibles i inevitables" que no observava en l'expedient de la companyia controlada majoritàriament pel grup alemany Henkell. Com que ara l'ERTO ha estat acordat amb els representants dels treballadors, no caldrà el vistiplau del Departament d'Empresa i Treball.

Valoració positiva dels sindicats

El sindicat UGT valora "molt positivament" el pacte entre la direcció i la representació dels treballadors després d'un seguit de reunions perquè les condicions de l'acord "garanteixen el cobrament íntegre de les pagues extraordinàries igual que la meritació íntegra de les vacances". A més a més, queda garantit un complement sobre la prestació d'atur per part de l'empresa que rondarà al voltant del 95% del salari.

Pel que fa a la USOC, també valora de forma "molt positiva" aquest acord "tenint en compte la rapidesa i immediatesa que requeria la situació". En un comunicat, l'organització explica que l'ERTO afectarà la totalitat dels treballadors, exceptuant els jubilats parcials i les persones amb reducció de jornada. També destaquen que el pacte assolit inclou millores econòmiques i socials que van "en la mateixa línia que l'acordat en l'anterior ERTO provocat per la covid l’any 2020".

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz