Televisión
Reaccions 14-F

Patronals i sindicats demanen un Govern estable i evitar repetir eleccions

  • Foment del Treball alerta que “uns nous comicis serien imperdonables”

  • Pimec reclama l’aprovació dels pressupostos per superar la crisi

  • CCOO i UGT insten a atendre la emergència social i formar govern el més aviat millor

RTVE Catalunya
3 min.

Les principals patronals i sindicats de Catalunya han instat aquest dilluns als partits polítics a fer tot el possible per constituir un Govern "fort i estable" per a afrontar la recuperació econòmica, i han demanat, sobretot, que s'eviti la convocatòria de nous comicis. Davant les dificultats que s'endevinen per a tancar aliances sòlides de govern pels renyits resultats electorals, els agents socials han coincidit a advertir dels perills de la inestabilitat política

Foment del Treball alerta que “uns nous comicis serien imperdonables”

El comitè executiu de Foment del Treball ha anomenat als grups amb representació en el Parlament a tancar "els acords i les aliances necessàries per a constituir un Govern fort i estable que treballi per a la recuperació econòmica", amb independència "dels legítims posicionaments polítics i ideològics". Consideren que uns nous comicis "serien imperdonables", ja que "no podem perdre ni un dia més" per a aprovar les polítiques i els pressupostos que facin possible la reactivació econòmica.

Pimec reclama l’aprovació dels pressupostos per superar la crisi

Per part seva, Pimec ha demanat als partits formar "un Govern estable" i que "prioritzi l'aprovació dels pressupostos", per a evitar així una nova convocatòria d'eleccions. La patronal de les pimes també ha reclamat al nou Govern "mesures sanitàries i econòmiques per a superar la pandèmia" i l'execució de manera "urgent" de polítiques "fonamentals" per al teixit empresarial i la societat, com la gestió dels fons europeus o accelerar la vacunació contra la covid-19.

La Cambra demana un Govern “cohesionat i coherent”

La presidenta en funcions de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha demanat un Govern "cohesionat" i que "actuï amb unitat i coherència", així com "amb sentit i visió de país. A més, Roca, que va arribar a la presidència de la mà de la candidatura independentista Eines de Pais, ha instat el nou executiu a incrementar el diàleg amb els sectors econòmics, especialment amb els més afectats per les restriccions per a trobar solucions que equilibrin economia i salut.

CCOO urgeix un nou executiu per atendre l’emergència social

Des dels sindicats, CCOO de Catalunya ha reclamat la constitució d'un Govern "per a la reconstrucció social i nacional", capaç d'impulsar un canvi de model productiu i de protegir la ciutadania per a sortir de la crisi "sense deixar a ningú enrere". El principal sindicat català, liderat per Javier Pacheco, considera necessari que el nou executiu "posi en el centre de manera nítida les polítiques socials, econòmiques i laborals" davant l'actual crisi sanitària, econòmica i social.

Els sindicats reclamen la formació d'un Govern el més aviat possible

L’UGT insta a deixar de banda els vetos entre blocs per formar Govern el més aviat possible

El secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, ha emplaçat també als partits amb opcions de governar a entaular ja converses, sense vetos entre blocs, per a conformar "al més aviat possible" un executiu que ha de ser "estable" per a abordar l'actual situació de crisi. "Necessitem un Govern ja, encara que sigui per a criticar-ho, perquè aprovi polítiques socials i de recuperació de l'economia, i que sigui capaç de gestionar la crisi", ha assegurat Ros.

Tant CCOO com UGT han lamentat també l'entrada amb força de Vox en el Parlament i han demanat al conjunt de forces polítiques que impedeixin que les seves iniciatives vegin la llum.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz