Televisión

El Govern atribueix un augment de les visites mèdiques a les meses que volen al·legar

  • El director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña-Lopez, confirma que els membres de les meses tindran un EPI

  • El Govern farà 60.000 tests d'antígens als membres de les meses i canvia la mascareta quirúrgica per l'FFP2

  • Salut descarta vacunar els participants de les meses perquè no s'assoliria la immunitat abans del 14-F i falten vaccins

RTVE Catalunya
3 min.

El Govern català ha detectat un augment de sol·licituds per visitar el metge als centres d'atenció primària (CAP), que vincula al fet que algunes de les persones seleccionades per formar part de les meses en les eleccions del 14 de febrer volen presentar al·legacions per quedar-ne exemptes per motius de salut.

Així ho ha explicat el director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, al Cafè d’Idees de La 2 i Ràdio 4: "Intuïm que és gent amb condicions sanitàries que vol al·legar".

Cafè d'idees - Ismael Peña-López explica com es votarà el 14F

Sobre si hi ha el risc que les meses no es puguin constituir, ha dit que com a politòleg creu que els ciutadans aniran a votar amb normalitat tot i que hi haurà casos excepcionals de "deserció", i que com a gestor treballa per minimitzar el risc que hi haja frau en les al·legacions.

El Govern farà 60.000 tests d'antígens als membres de les meses i canvia la mascareta quirúrgica per l'FFP2

El director general de participació ha assegurat que els membres de les meses electorals tindran un equip de protecció individual (EPI) a la seva disposició i que se'ls facilitarà un test diagnòstic de covid-19 que no serà "obligatori, per un tema de drets".

En aquest sentit el Govern ha anunciat que oferirà als titulars i els primers suplents de les meses electorals que es puguin fer un test d'antígens els dies previs al 14-F. Aquest test serà voluntari i es farà, preferentment, entre el 9 i el 12 de febrer als CAP. La previsió és fer 60.000 proves. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat aquesta decisió després de la reunió amb la mesa de partits, on també s'ha comunicat que finalment es facilitaran mascaretes FFP2 i no quirúrgiques. Entre les 19.00 i les 20.00 hores, quan es preveu que votin els contagiats i en quarantena, s'hauran de posar EPI complet. D'altra banda, ha descartat vacunar els membres de les meses ja que el calendari no permet garantir la immunitat i hi ha escassetat de vaccins.

Mítings fora del municipi

Peña-López ha defensat la possibilitat que els ciutadans es puguin saltar el confinament municipal per anar a un míting, perquè "totes les candidatures han de tenir la mateixa oportunitat de fer-se sentir", tot i que ha subratllat que la Generalitat recomana als partits que minimitzin aquests actes.

Així, ha recordat que la recomanació als partits és evitar el contacte social, les aglomeracions i visites a espais concorreguts, com també evitar els actes en espais tancats i prioritzar els telemàtics.

El Govern farà 60.000 tests d'antígens als membres de les meses i canvia la mascareta quirúrgica per l'FFP2

El Govern oferirà als titulars i els primers suplents de les meses electorals que es puguin fer un test d'antígens els dies previs al 14-F. Aquest test serà voluntari i es farà, preferentment, entre el 9 i el 12 de febrer als CAP. La previsió és fer 60.000 proves. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat aquesta decisió després de la reunió amb la mesa de partits, on també s'ha comunicat que finalment es facilitaran mascaretes FFP2 i no quirúrgiques. Entre les 19.00 i les 20.00 hores, quan es preveu que votin els contagiats i en quarantena, s'hauran de posar EPI complet. D'altra banda, ha descartat vacunar els membres de les meses ja que el calendari no permet garantir la immunitat i hi ha escassetat de vaccins.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz