Televisión
Preparatius 14F

Els ajuntaments citen als 75 mil membres de les meses electorals

  • Formaran part de les 8 mil meses distribuïdes arreu de Catalunya durant el 14-F

  • La Generalitat envia un manual amb mesures sanitàries com l’ús de mascaretes, ulleres i roba protectora

RTVE Catalunya | Agències
3 min.

Els ajuntaments han comunicat ja les seves citacions als 75.000 membres de les més de 8.000 meses electorals per a les catalanes del 14-F. També han rebut un Manual d'Instruccions, que preveu una sèrie de mesures sanitàries davant la covid-19, com l'ús de mascaretes, ulleres i roba protectores.

Es repartiran 4 mascaretes i una pantalla facial

El manual, elaborat per la Generalitat, preveu el lliurament als membres de les taula -que hauran de mantenir una distància de 1,5 metres entre ells- de 4 màscares, per a anar renovant-les durant el dia, una pantalla facial, una màscara FFP2 i guants d'un sol ús per al moment del recompte, així com gel hidroalcohòlic per a "ús freqüent al llarg del dia".

Durant l'última hora de votació, prevista perquè votin els col·lectius de persones en quarantena, els membres de les taules hauran d'usar equips de protecció individual (EPI) integrals d'alta seguretat. "Els hi hauran de posar entre les 18.40 hores i les 19 hores per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l'urna i per a seguir amb el procés electoral", indica el manual elaborat per la Generalitat, que facilitarà un segon manual sobre com posar-se i treure's l'equip correctament.

Es farà un test d'antígens si és possible

D'entrada, als membres de les meses electorals se'ls prendrà la temperatura a l'inici de la jornada, que haurà de ser inferior a 37,5 °C sense prendre antitèrmics. Si tenen una temperatura superior, hauran d'anar a urgències per a realitzar una valoració i rebre el corresponent informe mèdic. "Si escau i les condicions d'usos del test el fan possible, es farà un test d'antígens als membres de la taula i un altre personal acreditat (representants de l'Administració, responsables de seguretat, interventors, etc) abans de constituir-se com a taula", apunta d'una forma poc concreta el manual. També es preveu que els membres de les taules "no tocaran en cap cas" el document d'identificació dels votants, per al que es permetrà l'ús de "safates" per a poder verificar-lo de manera pròxima.

Les taules de votació es desinfectaran constantment

Els votants hauran d'anar en tot moment amb màscara tret que la taula requereixi la seva retirada per a facilitar de manera momentània la correcta identificació del votant. El protocol d'actuació preveu un punt d'higiene de mans amb gel hidroalcohòlic en les taules i cabines amb paperetes i sobres, es facilitarà guants als quals tinguin al·lèrgia a aquest gel desinfectant i es realitzarà una neteja de les taules i altres punts de contacte "amb la freqüència que determinin els criteris tècnics de l'autoritat sanitària". Les taules de votació se situaran a una distància mínima de dos metres entre elles, s'impedirà la circulació entre elles i es desinfectaran de manera "constant".

El manual d'instruccions de la Generalitat també contempla que hi hagi personal en els punts de votació que organitzi l'accés ordenat dels votants i vetlli perquè mantinguin les distàncies de seguretat, que garanteixin l'ús de màscares per part dels ciutadans i que aquests es netegin les mans abans de la votació.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz