Televisión

Els partits acorden limitar els mítings a l'àmbit municipal

  • ERC ha arrancat l'acord perquè només assisteixin presencialment les persones del mateix municipi

  • El Govern reuneix la taula de partits de forma telemàtica a poques hores de l’inici de la campanya

  • Ciutadans i En Comú Podem han plantejat sense èxit renunciar als actes electorals amb públic

RTVE Catalunya
4 min.

La taula de partits, reunida telemàticament aquest matí al Parlament, acorda restringir els actes de la campanya electoral a les persones del mateix municipi. També hi ha consens sobre la necessitat de prioritzar els actes no presencials tot i que no hi ha hagut acord sobre la proposta d’evitar l’assistència de públic als mítings.

Els partits catalans s'han compromès a "adequar" les seves campanyes electorals per a poder complir els protocols de seguretat aprovats pel Procicat i, a més, prioritzaran els actes telemàtics i tractaran d'evitar que els assistents a mítings "trenquin el confinament municipal".

Sobre la polèmica de si els ciutadans poden trencar o no con ho confinament municipal per a assistir a un acte electoral, el conseller ha apel·lat a "la responsabilitat dels partits" per a adaptar els seus actes i evitar així que, si hi ha un confinament municipal, els seus actes no comportin assistents d'altres municipis". Serà, no obstant això, cada partit el que decidirà si no hi ha altre remei el format que tindran els seus actes, i el Govern no pot impedir que facin actes presencials amb públic sempre que implementen les mesures de seguretat, ha donat a entendre Solé.

La taula de partits acorda restringir els mítings de campanya a la gent del mateix municipi

La reunió de la taula de partits en format telemàtic

La reunió de la taula de partits ha estat finalment de forma telemàtica i no presencial al Parlament de Catalunya. Junts per Catalunya havia sol·licitat que es fes d'aquesta manera per no vulnerar el confinament municipal. La trobada està convocada per a les onze del matí i es preveu que duri unes dues hores. Posteriorment, el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol, atendran els mitjans de comunicació en roda de premsa des de la cambra catalana. La trobada és l'última abans que comenci la campanya electoral del 14-F.

Carrizosa anuncia una campanya "100% digital" i insta els partits a no fer mítings

El candidat de Cs a les eleccions previstes per al 14 de febrer, Carlos Carrizosa, ha anunciat que el seu partit farà una campanya "100% digital" per l'actual situació de pandèmia de covid-19. "Farem els nostres actes per 'streaming' i la gent que vulgui veure'ls ho hauran de fer per les xarxes socials i també pels mitjans de comunicació".

ECP insta la resta de partits a assumir un model de campanya telemàtic

En Comú Podem proposarà a la resta de partits que concorren a les eleccions del 14 de febrer que renunciïn als mítings presencials i assumeixin un model totalment telemàtic. El número 2 de la candidatura dels comuns per Barcelona, Joan Carles Gallego, ha dit que ho plantejaran a la taula de partits, i ha demanat aplicar "el sentit comú". "No cal fer mítings massius on la gent es barregi i trenqui les bombolles", ha defensat, després de la polèmica oberta sobre la possibilitat d'eludir el confinament municipal si és per assistir a un acte polític.

El PDeCAT demana respectar el confinament municipal

La candidata del PDeCAT al 14-F, Àngels Chacón, ha acusat JxCat i ERC de tractar la ciutadania d'"estúpida" i d'enviar missatges contradictoris després que el Govern hagi dit que permet sortir del municipi per anar a mítings i que els partits de l'executiu hagin recomanat no fer-ho. Chacón ha criticat que fa uns dies es digués que el 14-F no era segur votar i que ara es digui que sí, i que es pot anar als actes de la campanya electoral fora del municipi.

La CUP demana a les persones que volen seguir la seva campanya que no surtin del seu municipi i ho facin per internet

La CUP ha demanat a les persones que vulguin seguir la seva campanya electoral que no surtin del seu municipi per anar a mítings i ho facin a través d'internet. La formació anticapitalista ha explicat que els actes previstos a nivell nacional es faran en un plató i seran retransmesos per streaming. "Plantegem una campanya d'acord amb la situació sanitària i per això hem reduït al mínim els actes que farem amb públic", han assegurat els caps de la campanya, Maria Rovira i Edgar Fernández.

Casado i Alejandro Fernández obriran la campanya electoral del PPC en un acte telemàtic

El president del PP, Pablo Casado, acompanyarà aquest dijous al vespre el líder del PPC i cap de llista, Alejandro Fernández, a l'acte d'inici de la campanya electoral. Fonts del partit han explicat que els populars arrancaran la campanya amb un acte virtual a Barcelona.

Noticias

Televisión

Radio

Deportes

Infantil

A la Carta

Playz